Wednesday, May 27, 2009

Contest Seiras Wajah


I’m quite free today so I’ve the chance to blog hop freely. *grin*

And I stumbled into this blog of UmmiAbbiQis and her Contest Seiras Wajah really caught my attention. Since most of my friends comment that my son, lil’ Cucu resembles me a lot, that double up my confident to win the prize of One Drop Perfume for this contest. *wink*

Only 4 simple questions need to be answered. Pardon my BM ye friends. It’s my respect to the blog owner since the Qs are in BM. *smile*


Nama anak : Rayyan Adrian

Tarikh melahirkannya : 24 October 2008

Apa persamaan kamu dan anak :
Dahi yang luas, mata yang bulat, mulut yg kecik comei, kulit yang cerah… itu yg kekawan komen. Heheheh… Bab rambut, mak kata rambut Rayyan sama dengan rambut kite masa kecik2 dulu… sikit sangat dan kekuningan. Lg ape ek? Emm.. Rayyan kecik2 dah suke sgt geram2 sbb kite pun mcm tu specially masa ngandung Rayyan… :D

Kenangan paling manis kamu dan si anak :
Setiap saat adalah paling manis bila bersama Rayyan. Selain saat Rayyan diletakkan di atas dada sejurus selepas melahirkannya, saat-saat menemaninya di ICU selepas Rayyan menjalani pembedahan plastic surgery utk membetulkan sumbing bibir adalah saat yang paling manis dan bahagia. Ku dakap dia erat. Memberikan seluruh kekuatan kepadanya untuk melawan sakit itu. Hanya itu sahaja yang mampu ku lakukan di saat dia merengek kesakitan.

Alamak. Jiwang pulak. I try to put those words as informal as possible. But, I can’t. It should be in proper BM so that you can feel it. Ceh!!

Now, dare to accept the challenge?? Sound adventurous ja kan? Lol The contest is closing on May 31, 2009 - very very soon. So, hurry! For rules and regulation please click here.

12 comments:

  1. Hi Just, ada la mcm muka ko...and mmg macam muka ko juga anak ko ini...ehehhe

    ReplyDelete
  2. ya hampir sama la.. cuma ur baby teda rmbut la :) hihi.. *kidding .. sya nda sabar oo kalu ada anak nanti amcmla muka dia kan :) harap2 mcm sya .. hihi

    ReplyDelete
  3. yes... mmg mcm muka mummmy... :) tapi muka daddy dia pun ada jg ba sikit2... :p

    ReplyDelete
  4. Wah bestnya,

    Tapi my dotter langsung tiada muka saya. 100% photocopy my husband hehe.

    ReplyDelete
  5. memeljoan ~ Hehehhe... suka sia dgr kalau kena ckp muka anak mcm sia tu... hehehe

    Kris and Nadia ~ sia dulu time kicil pun gitu la jg rambut sia.. sikit betul.. Heheh, ba..jgn la tunggu lama2..

    asai ~ hehhe.. the 2nd one kali baru ikut muka daddy... kikiki..

    Nora ~ hehehe... maybe the next one ikut muka ko Nora. Bah, bila mau tmbh adik utk c Dian?

    ReplyDelete
  6. Memang muka ko la bah baby ko tu. Tapi anak lelaki mesti ikut muka mum punya...

    ReplyDelete
  7. sia selalu ingat sia sudah comment oh..hahahhaaa!!!!
    Hope you will win the contest.. :) sama oh muka kamu..

    ReplyDelete
  8. nah, ada harapan cerah bah ko mo menang tu perfume Just. Sia tingu2 si Cucu ni mmg lebih kpd rupa ko bah. Hehe..dady dia jangan marah ar.

    All the best Just! Klu ada voting2, mmg sia vote ko sama si Cucu. :)

    ReplyDelete
  9. Mouren ~ Alamak.. bakal dotter sia ikut muka laki sia oo nanti kan.. hrp santik la dan yg penting sihat. Heheheh...

    KadusMama ~ Gitu harapannya Ty. Kekeke...

    MamaMia ~ Jeling2 c daddy bila dgr muka cucu lbh kpd muka sia. Kekeke... Dia lantik juri lain ba mia... anyway, thanks for the support... :D

    ReplyDelete
  10. wiiii ... ada harapan utk menang. Best of luck to you!

    ReplyDelete
  11. noted!

    thanx join contest kite yer

    ReplyDelete
  12. Precious ~ Thanks and thanks for dropping by too... :D

    Yan ~ Next time bleh buat contest lg... heheh..

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p