Monday, September 28, 2009

How do I look??

Changing image is the toughest thing for me! Hence, I am still comfortably stick to my simple image since adult– no make up, no sexy mexy, same hair style, etc…

When it comes to hair style, I’ve done the rebonding for 3 times for the past 5 years before I decided to perm it this year!! Ouchhhhh… It’s reeeeally a tough decision ok. At first, I’m thinking to cut it. But, bila lagi mau try kan?

The last time I perm my hair was 17 years ago… when I was in my bridge class.

“kalau nda mau kasi keriting tu rambut, nda pyh ikut p Labuan!” obviously, my mom force me to do it! Arghhh…

Since the company gave us extra a day off on last Wed… it’s the best time to go for hair makeover. Hubby pun kerja. Heheheh..

Michael n Guys at Sungai Wang… that’s the saloon I went. I went to the Times Square’s branch before for my first time rebonding in 2005. I love their services.

They took 2.5 hours and cost me RM250 to transform me to this…



So, how do I look? I dun know. Personally, I think I look ok. Ahaks…

On the other notes, my in laws just came back from KK last nite. Thanks for the box guys. Muahh..


We have mi udang, kicap ayam, lada botol (all these teda jumpa d KL ni. For sabah markets ja!) and corned beef (sini kl mahal ni corned beef. Buli sampai RM11!!).

Till then…

16 comments:

  1. hi Just, ya...different trus muka ko...sa x tau la pendapat org, tp sa rs klu rmbut ko pjg ckit lg cantik itu curl...

    ReplyDelete
  2. nice new look, just! mesti lagi senang mau jaga ni kan if compared wif rambut yg straight.. ;)

    ReplyDelete
  3. si Mummy garang bah :D kena suruh curl rambut baru bleh ikut.. inda kebiasaan sia tingu new look bah.. :).. but hey! we sometimes do need some change bah kan..

    ReplyDelete
  4. memeljoan ~ Lain kan. Semua urg pun tgk sia mcm nda besa. Hahaah.. Yup, I tot so too...

    Annieming ~ Mmm.. so far, sinang jg mau jaga compare sama rebonding sbb kalau rebonding kan takut betul tu rambut terlantik. Sinang melantik gia rmbut sia ni.

    Evelyn ~ Dulu masa budak2 lg takut ba bab2 kalau kena kasi tinggal ni. Hehehe.. So, mau nda mau terpaksa jg ikut ckp. Hahahah..

    Hahahah... ndapa. Bln dpn besa sdh la tu. Nnt sia selalu2 kasi post gmbr sia sini. Hhehehe.. As you said, we need a change jg sometimes kan.. :D

    ReplyDelete
  5. it does make a different to your look. but hey, thats what it meant for...to se if u are ok with changes kan?

    personally sa prefer curl the whole head...itu fringe depan pun sa minta curl juga. bila dia panjang sikit, then ko kasi trim tu fringe kan, it will look more natural. :)

    ReplyDelete
  6. wow...betul2 kana transform la rupa ko ,Just. anyway, u are not the only one yg takut mo ubah hairstyle, me baru early this yr sia perm my hair for the 1st time...

    ReplyDelete
  7. chegu carol ~ Yup, agreed with u. Kalau nda berani buat makeover, sampai bila pun nda tau ngam ka nda kan..

    Actually kan, mmg mau tunggu pnjg sikit ba baru p perm. Tp kan.. sia nda tahan sdh. Sikit lg p gunting pindik tu. Kena trim lg sikit, apa nda bertmbh pindik.

    Nda pulak sia terpikir mau kasi perm the whole hair. Sia mau kena kasi curl or wavy ba tu rambut... sekali ini pulak yg jd.. huhuhu...

    ReplyDelete
  8. Mama Mia ~ Hehehehe.. lain kan Mia! Ko pnya rmbt panjang ba mia, so lain sikit output dia tu. Hopefully, bila sdh pnjg sikit tu wave nmpk natural skit...

    ReplyDelete
  9. Just..if you watch sitcom the Nanny, mak dia slyvia selalu cakap rambut depan make you look ten years younger... and I think its true. Nampak cute bah kau ada rambut depan. Sia pun ingat mau buat tapi rasanya inda ngam muka sia mesti kelakar tu kalau sia buat hehehe..

    ReplyDelete
  10. Sy pun baru kasi perm my hair. No harm to try new style. Wait, you said corned beef di sana mahal?!!!!...adadada!

    ReplyDelete
  11. Nora ~ Yup, dat's what I think the frindge make me look muda sikit kan. Heheheh... Naa.. your turn to try something new since ko pun biasa dgn rambut paras bahu kan...

    MOB aka Mouren ~ Hehehe.. Mmg no harm tp bikin risau ba yg kalau nda ngam tu kunun. Kekekek..

    Ya ba Mouren.. mahal gila corned beef sini KL. Di KK dlm RM2 ja kan, buli dpt 5 kalau beli 1 cini KL. Sot betul!!

    ReplyDelete
  12. oo...kicap cap ayam juga my fav..and that lada botol.. :p~ teliur nampak ni

    ReplyDelete
  13. Itu lada le bah juga jadi idaman hahahaa... Di rumah sampai ada 3 botol tu! Eh, okay bah tu rambut, tapi macam yang lain cakap mo tunggu beberapa hari lagi nampak natural suda tu.

    ReplyDelete
  14. Belle ~ Mmg kene tapau tu setiap kali blk sabah.. Hahah..

    CMG aka Crystal ~ Tu lada bkn my fav tu tp my bro and hubby.

    Hilang2 sdh tu curl rmbt sia sbb malas mau jaga.. haha..

    ReplyDelete
  15. Ty, kelambatan jg ko... eheheheh.. Anyway, thanks.. :p

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p