Wednesday, October 20, 2010

Family Planning via Maajun Anggun Bistari

WARNING – lengthy but useful post!

Well, after getting a pair of kiddo… Err… we did go for the family planning after Rayyan. Somehow, it didn’t work! So, we really need a proper family planning this round! *blush* (buat apa la mau malu ni.. ishk ishkk.. )

So, during my confinement, in fact during my 2nd pregnancy, I have asked around for the best family planning methods. We are not into the pills and injection as well as implant! Scared and worried of the side effects. Moreover, I heard most of my friends experiencing weight gaining after taking them! Phewww…

And my SIL recommended me with MAB – Maajun Anggun Bistari. She had MAB as a family planning for 3 years before she stopped for about 5 months and get pregnant now! Wow!!

As recommended, I purchased 10 bottles of the MAB through her. 10 bottles?? Don’t worry they can be stored inside the fridge for a year. Besides, my mom also taking it, so it won't a year to finish them up. *grin*

YES… MAB is not mean for family planning only. It has a lot more benefits. I copy paste here for you.

Khasiat - Khasiat MAB

1. Merancang keluarga & merancang kehamilan.

2. Merawat keputihan yg teruk.

3. Mengecut dan merapatkan saluran peranakan.

4. Membuang darah kotor atau toksin melalui darah haid.

5. Menstabil hormon kewanitaan dlm badan-mencantikan kulit.

6. Melancarkan aturan haid setiap bulan.

7. Melancarkan perjalanan darah.

9. Melawaskan pembuangan air besar

10.Kawal kolesterol dalam darah

11.Mencantik dan menegang payu dara

12. Menambah tenaga

13. Merapat hubungan suami isteri


After taking MAB, my mom claims that she is feeling much better now. More energetic and the most important thing is she can now say goodbye to her numb hands and knees.

As for me, I started my 1st bottle rite after my confinement, to be exact, on 1/9/10. Each bottle only contents 21pcs of the pills. Have to stop for 7 days before continue with the next bottle. The 7 days is for your menses.

In my case, my menses only came on the 5th day after I finished my 1st bottle. But the 2nd bottle must be continued when you are supposed to do so even you are on menses.

Being visited by the ‘red flag’ as early as the 3rd mth after confinement is great coz during Rayyan, I only got visited on the 5th mth. For info, my menses are never regular rite from the beginning! Sometimes only 4-5 times in a year! Jimat jg mo beli pad. Hehehe… So, I guess MAB is giving a good sign. *wink*

Plus… hubungan suami isteri mmg bertambah ummphhh… I Love You Tonite truss kan Mouren *blush* uhuk uhuk uhuk… tiada unsur lucah di sini. lol

Are you interested to give yourself a try? Or maybe for your mom? Your loves one.. or whoever that you think they should try…

You can now order the MAB from me!! Yes!! No kidding!! Bisnes ni kunun… so tulung la support aa.. ;p



1 - 10 bottle : RM15/bottle

11 - 20 bottle : RM14/bottle

Courier charges : RM6 (peninsular) and RM10 (Sabah/Sarawak)

I would suggest you to purchase at least 5 to 10 bottles to save your courier charges. Remember... you can store them inside the fridge for 1 year!

Haven’t make up your mind?? Allow me to explain further before you proceed with order.


MAB SEBAGAI FAMILY PLANNING SEMULAJADI
(proven by my SIL)

Dari segi saintifiknya bagaimana MAB boleh bertindak sebagai family planning.

1) Apabila kita makan MAB ianya ia akan meningkatkan temparature (suhu) badan dalam tempoh 24 jam. Suhu ini akan membuat satu environment pada sekitar rahim kita (tempat pertemuan benih lelaki n perempuan) dimana pada suhu ini ianya akan membuatkan benih lelaki dan perempuan tidak aktif untuk bercantum (persenyawaan) untuk membentuk embrio (janin). Dengan kata lain chances utk pregnant adalah zero pada suhu ini.

2) Untuk pengetahuan dari ilmu kajian biologi benih(ovum) yg dihasilkan cuma ada hayatnya (umur) sehingga 24 jam sahaja. Jika benih ini tidak dapat bersenyawa dalam tempoh 24 jam ini maka ianya akan mati sendiri.

3) Jadi relate dgn maklumat diatas sebab tu lah MAB hanya dibuat berfungsi setakat 24 jam sahaja. Tujuannya supaya menyamai umur benih. Jadi dlm zon yang tidak selesa tu ia tidak berupaya utk combine dgn couplenya maka lepas tempoh 24 jam ia pun matilah sendiri n pada hujung bulan (time rest 7 hari) ia akan keluar melalui period. Jadi kalau dalam tempoh 24 jam tu kalau ia berjaya combine maka proses persenyawaan akan berlaku dan akhirnya membentuk embrio (janin)…. pregnant la jawabnya.

Kerana inilah MAB ni perlu makan ikut aturan dgn gap masa yg betul. +/- 2 jam adalah dikira 100% selamat. Jika tak ikut displin ni maka selepas 24 jam suhu badan akan normal dan benih akan kembali aktif n dlm zon yang selesa maybe ia berupaya untuk melakukan persenyawaan maka terpregntlah bagi org yg makan main2/lupa/tak ada displin.

4) Satu biji itulah dose yang betul utk membuat temperature yang tepat. Jika dilebihkan dose nnt blh membawa risiko lain pula kecuali kes lupa shj. So… itulah konsep family planning yg mudah utk difahami. Tidak ada chemical just ramuan rempah2 n herba tertentu sudah memadai.


MELAMBATKAN MONOPAUS/MENGEMBALIKAN PERIOD BAGI ORANG YANG TELAH MONOPAUS

Dengan mengamalkan MAB, anda tidak akan monopaus di usia yang terlalu awal iaitu sekitar 40 an. Biasanya hormon kewanitaan dikeluarkan oleh otak kita dengan aktif pada usia remaja sehinggalah sekitar usia 30an, disebabkan faktor usia, stress dan tekanan hidup, otak kita menjadi kurang berkupayaan merembeskan hormon tersebut untuk badan, jika masalah ini tidak diatasi dengan baik kita menjadi cepat tua dan akhirnya mempercepatkan monopaus. Keadaan ini akan menimbulkan kesan yang tidak baik dalam hubungan rumahtangga. Hubungan seksual juga menjadi tidak harmoni. Dengan MAB, ianya sedikit sebanyak dpt membantu.


MAB SEBAGAI IKHTIAR MENDAPATKAN ANAK

Biasanya orang yang mempunyai masalah period/senggugut adalah sukar untuk mengandung. berkemungkinan orang seperti ini mempunyai masalah dalaman pada peranakan seperti terdapatnya blocking pada peranakan seperti period tak keluar habis/keputihan. Keadaan seperti ini akan menghalang perjalanan sperma lelaki menuju ke rahim untuk bercantum dengan benih perempuan. Dengan mengamalkan MAB, ianya mengeluarkan blocking tersebut supaya perjalanan sperma menjadi lancar. Dengan itu proses penghamilan akan lancar. With God's will of coz.


SESUAI UNTUK PEREMPUAN BERUMUR/WARGA EMAS

MAB ini bukan sahaja untuk wanita muda malah ianya sesuai kepada waita yang berumur 50an ke atas. Bagi golongan berumur/warga emas ianya tidak dapat mengembalikan period lagi, cuma hanya boleh mendapat khasiat2nya seperti melancarkan peredaran darah, memberi tenaga, lawas, menghilangkan kebas2 dan sebagainya.

So? Interested? Just drop your comment here or email me at just2312@gmail.com for ordering. Will be taking order till next week. Delivery will be first week of Nov.

Anyway, there will be another entry for this MAB for the concept, symptoms, usage and FAQ. Check it out ya… ^_^

5 comments:

  1. Dont forget.. ianya jg merapatkan hubungan suami isteri.. hehehehe... I Love You Tonite (pnjm ayat c Mouren)

    ReplyDelete
  2. Waa..jadi bisneswoamn suda si Just.. Btw, seems like very good supplement..:)

    ReplyDelete
  3. wah, nasib ko post ni tau coz one of my collegue tengah mo merancang tapi x tau apa kaedah yg sesuai. nnt sa try kasi tgk dia ni post ko...kot2 dia berminat..:)

    ReplyDelete
  4. Hahaha...sa sukung ayat c Asai...

    Ngam juga ko promote ni...'show off' psal family planning selalu jadi perhatian tau...

    Good job!

    ReplyDelete
  5. Asai ~ Nnt mo edit font la kunun.. ;p


    Stella ~ Hehehe.. Tp mmg bagus tu supplement. Tgk la mcmana sambutan. Klu ok, buli la sia belanja jus oren! ;p


    Memel ~ Thanks mel.. kasi heboh d sekolah ko aa.. ;p


    Mouren ~ Ini la baini kunun... mo sharing2 sambil tmbh poket money... Tlg kama kasi heboh2 sama kwn2 lain.. ;p

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p