Friday, October 22, 2010

Our friendship grows up as we grow old!

I’m showing off my friendship value to you all!

SMS conversation with one of my best buddies, Jean this morning.

Friend : Askm. Kmarin sy p lawat ko pnya corner. Wah upgrade sd oo.. ada bisnes lg.. ko rajin fb jugak?

Me : Wslam. Hehe.. Mo improve life ba kunun. Tlg la promote. Hehe.. FB slalu jg. Cuma skrg ni d ofis kena blok so blog sy pnya corner ja la.

Friend : Iya kan. Ada jg ko kstau d blog. Ko tau lpas tgok smua tu apa sy rasa? Tq la byk2 sbb wpun sy ni tpisuk2d sbh (wpun kk ni bdrya) n sudahlah xda fb, sakit n x krja plak tu tp ko tetap jg ingat sm sy, dtg rmh lg time hr raya. Btul2 syukur dpt bestfriend mcm ko…

Me : No hal ba tu Jean. Friendship bkn based on ko tggl d pisuk2, keja atau x, sakit or sehat, fb or x.. Susah mau cari kwn yg kwn nowadays. Rindu zmn skolah dulu.. Huhu..

Friend : Nda bas sbb ada jg kwn sy gitu, sy rsa mcm dia mau tdelete sd sy dr memory dia. Apa lg sy ni bkurung jak d rmh. Tp ko tetap contact sy. 17thn sd friendship kita wah lama jg la! Ba apapun ko take care! Owez kp in tch, k.

Me : Our friendship grows up as we grow old! Ceh.. U take care too k..

If she feels appreciated, so do I! I didn’t mean to bodek (or jek lori bilang c WSB!) by visiting her last Raya but I was there because I wanted to. I miss old friends… huhuhu..


Best buddies from left Joce, Jece, Juce @ Just and Jean
Photo taken in 1995 (Form 3 SMSM)


With them again during my wedding in 2006
Sitting from left Jean, Jece and Joce


Am not sure why a friend could ‘delete’ their friend coz friend is forever! Oppps.. I must say here that some friendships are to be avoided especially when it brings negative effects to ppl surround you!

So ppl, treasure your friendship! Go and meet your old friends if you got spare time. They might appreciate it and you’ll be happy for making others happy.

Really looking for a gathering with 3 of them. It's so hard to gather2 now! *sigh*

10 comments:

  1. Nice post la Just.. tu la org bilang friends forever..:)

    ReplyDelete
  2. Memang best kalau ada kawan baik...
    Walaupun jauh dimata tapi ingatan tu lagi penting :)

    ReplyDelete
  3. wah..17 tahun...iya..iya..mmg best ada kawan yg befren gitu lama kan.....

    ReplyDelete
  4. Stella ~ Thanks Stel. Blog pun poreber k.. heheheh..


    Sumandak ~ Ya ba.. hati yg penting kan?! Klu mo dekat2 ja, lain mcm pulak. Hahahah..


    Rina ~ nda sedar 17 berthn berlalu gitu ja! Phew...

    ReplyDelete
  5. ...sa sukung ko jadi a good 'best friend' to your girlfriends.

    Take me as good contoh kio...*show off*

    Hehehe...

    ReplyDelete
  6. Haha sa suka ni conversation kamu. good friends is easy to find but great friends is only a handful. learn to appreciate and learn to cherish. cause at the end of the day we just dont want to be left alone

    ReplyDelete
  7. Ya, that's what true friends are for... :-) My best friends pun sana sini sekarang ni. Biasanya kami dapat jumpa pun kalo ada wedding atau apa2 important events. Sometimes, have to be understanding juga coz masing2 pun ada family and commitment, so, nda bulih terasa if 'macam' kena lupa, tapi actually tidak. Siok nama kamu kan, suma JJJJ. ;-D

    ReplyDelete
  8. Mouren ~ thanks for the support.. tp ko jg yg tatap mo manang show off kan!!


    DC ~ betul3 (style upin)


    Crystal ~ kami pun sana sini jg ni. Mmg time kawin la mo reunion. Heheh.. 4Js forever.. ;p

    ReplyDelete
  9. AGREE!!! hehe. Persahabatan itu terlalu mahal dan berharga and akan sentiasa ada di hati dan ingatan kita walaupun jauh di mata...ehehe..

    ReplyDelete
  10. Zezebel ~ biar jauh d mata tp dekat d hati.. :p

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p