Friday, January 14, 2011

New Blog URL!

New year… new beginning… new resolutions... new wishlists… new wardrobes, new undergarments... yayyyy!!

And the ‘NEW’ continues…

For starting, I want to have a NEW blog!! No no no… I don’t mean another new blog! Enough with the current one(s)! What I mean is to restructuring the current one specially this blog.

What has been done so far :

1. I have finally made up my mind! My blog URL has been changed from just2story to just2corner! Bukan just2corner.com tau! Just Dot Com pun mcm siok kan? Well, me still stick with blogspot for the time being. Blm ada peruntukan macam c gunsirit ba. Ada effect sama kamurang kaitu?? ;p


2. My profile pic pun sudah tukar! Dari pink to red! *wink*

3. You will be ‘welcome’ by my Just’s Shoppe instead of my Follower. My Follower is now place at the bottom of my page.


According to kreatifbuzz, the Follower widget will consumes your loading page timing. Check out how-to-load-page-faster at kreatifbuzz. (I wish I could link you guys, somehow ada error pulak!)


4. Life Traffic was removed! Don’t think it is necessary anymore since you can now track your visitor easily. Rite?



5. Top Commentators in da house! Baru mau taruh skrg! Hahahaha… Guys, pls use the same ID for commenting after this ya.. coz I’m tracking you! Psstt… mana tau mau bagi apa2 ka untuk appreciation.. but, jgn la kamu komen nda ikhlas lps ni aaa! Hahahahaha…



Pending to be done :

1. The biggest 'kebingungan' at the moment is whether or not to change the template! Banyak ba kerja dia tu… Haishhhh…

2. Waiting for my photo watermark from a dear blogger friend who designed the photo watermark for Just's Shoppe. Thanks in advance Nadia!

Till then, Happy Friday everyone! Half day to go… *grin*

20 comments:

  1. Tukar saja tu template bah...sbb sa pun plan suda mau tukar...haha!

    ReplyDelete
  2. saya pun macam mau renovate tu rumah saya...hehe. Like you said, memang banyak mau buat and setting balik...
    tapi kan moi, macam tidak update di dashboard saya kalau ko buat entry baru, tida tau lah yang lain...don't worry kita sama-sama cari solution...

    hmmmmm....saya memang tayaan si gunsirit, mampu pakai dotcom...hahahaaha. but saya bagi sukungan 100% sama dia sebab blog dia unik bah...best friend sama karabau...hehehe. macam saya pun mau tapi mangkali belum layak lagi :)

    sama-sama kita sukung satu sama lain and kasi maju blog kita...hidup bloggers!!! tuk koi...hahaha

    ReplyDelete
  3. wa rajin juga ko kasi renovate blog ko aa hehe..tp ok juga baitu hehe! ada perubahan. at 1st i tot ko ikut mcm si Gunsirit ada dot com sendiri hehe!

    ReplyDelete
  4. Sis Mouren ~ tukar la ni mcm ni tau.. boring pulak sdh sia ni.. heheeh...


    sumandak ~ sis mouren yg kastau sia ni. kalau tukar url, kamurang nda sdh nmpk my updates. So, kamurang update list kamurang kio.. :D

    buli jg ba tu renovate kasi cantik blog ko tp palan2 la. hihihi...



    stella ~ blm ada extra usin lg ni.. klu ada pun bikin beli susu anak2... heheheeh.. jgn lupa update your bloglist kio..

    ReplyDelete
  5. IYA SA RASA MAU BUAT FEEDJIT TU MCM SEMAK BH KAN..ANYWAY SUDA SA TKR TU LINK AHH..

    ReplyDelete
  6. wah best kan..mcm pindah rumah... ^_^

    Bah all the best... :D

    ReplyDelete
  7. wah!!! mmg rajin la ko just...
    sa nda sudah rajin ni tau...sbb klu sudah menukar tu mo 24jam aku depan tu lappy nda bulih gerak2...hahaha

    ReplyDelete
  8. sa lupa mo komen gmbr profiles ko bru o...
    mmg btul2 santik ba geng...
    hot mama jua tu kan..hehe

    ReplyDelete
  9. beaty ~ ngam la tu kena removed! hahahh.. thanks moy...


    cathJ ~ klu tukar template lg la pindah rmh kan! hehehehe.. thanks kio.. :D

    ReplyDelete
  10. yats ~ hehehe.. mana buli kalah sama urg yg mmg guna title 'hot mama' ging! hahahaah...

    itu la ba yg sia malas mo tukar template... klu tukar lg la malakat dpn pc.. klu time teda bos ni ok sikit.. hihihhi..

    ReplyDelete
  11. nah, macam sesuai lagi pula kalau just's corner bilang..hehe ya, sori, nda dapat komen2 tempat kamu, hujung minggu ja sy senang mau blogwalking.

    ReplyDelete
  12. patutlh sa x dpt visit ur blog tdi pagi..tukar url sdh pulak..hehe

    ReplyDelete
  13. renovate ja..rmh lama ka rmh baru ka tetap sa lawat jg ^_^

    ReplyDelete
  14. Tahun baru, memang banyak yang mahu tukar tu new layout or etc .

    Oh..saja mahu kasih tahu you pasal ni website call SoftSurf - http://www.softsurf.co/index.php?r=site/index

    Kau boleh taruh kau punya blog shop sini, it's free.

    ReplyDelete
  15. Patut lah semalam sya cuba 100 kali access ko punya site..tidak dapat, ko update pula..wow..JUST2STORY = I am here JUST TO tell you a STORY, JUST2CORNER= I am here JUST TO CORNER you..ehhehe

    Anyway the new one is better..coz you have a corner no more telling stories..ehhe

    ReplyDelete
  16. Just, suda sya changed and saved! Actually, sya pun in the midst of kasi kemas my blog, selalu mcm ngam2 timing pula sya sama ko, will blog about it. ;-)

    ReplyDelete
  17. zezebel ~ hehehe.. its ok.. :D


    Lindut ~ sia pun heran napa teda urg dtg.. :D


    Mrs Graig ~ Thanks Ken!!

    ReplyDelete
  18. SJB ~ ya lor... thanks for the info, ada sia nmpk d blog c CJ ba.. ada sia taruh tp blm siap lg.. :D



    gunsirit ~ hahahhaha.. thanks guns... selalu2 ko corner sini aa.. :D


    Crystal ~ oya ka?? hahahah... ngam la ba tu kan.. pandai jg boring tgk blog sendiri.. hahah..

    ReplyDelete
  19. Hi just,

    Happy Belated New Year !!Lovely new blog and lovely profile picture... sumandak gia hehe..

    Sia inda berapa pandai until now.. to change template ka apa for my blog.. takut semua setting lari bah macam dulu2. But since its private... inda apalah kalau basic ja kali hehe..

    But I might need your help nanti to promote my bizz blog. Since kau ada banyak follower, tapi maybe after semua ok then I inform you. Will pay you for the promote "sewa" blog. nanti kita bincang2 kio. I guess next month kali tu sia mau start..

    ReplyDelete
  20. just sy mau tny ba x drop down ka the traffic since we r using a different url add already.. i was thinking of changing my url add too ba sbb sangat la panjang my url tu(xda pengalaman masa buat blog dulu hehhe..)..

    tq in advance k...

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p