Friday, February 18, 2011

His First Time

Who?? My beloved Rayyan!

What?? Haircut!

He was very excited when Hubby put him inside the car before he made that face! hahaha...

When?? Tuesday, 15/2/11 after we finished with the registration.

Where?? A "10-min express haircut saloon" at Carrefour, Ampang.

How?? *scratcing head* I pick how much la... RM13!

Of coz Rayyan did a haircut before. Err.. I think only twice by us! Hehehee... Since he loves Yaya in Misi Yaya @ Astro Ceria 611, we thought of letting him to have the same hair style as yaya. Didn't manage to google Yaya's photo though! *sigh*

Unfortunately, I consider my son is super active. Sweating ja selalu sbb lompat sana lompat sini!! Hishhh.. Last week, I noticed that he keeps on scratching the head/hairs everynite. Kepanasan kali... 

Kesian tgk muka seposen dia!! Huhuhu...

So we decided to have a pro proper barber for him! We are actually expecting some "hard time" but then everything turned out smoothly! He was an angel during the entire haircut session! Heran and takut kali dia kan! Hihihih...

As a result of his angel-ness, Rayyan deserved the Ultramen!
Mcm Ah Pek kan?! Hahahah...

Till then, happy Friday guys! But, I have to 'work' on Sat and Sun! Huhuhu..

17 comments:

  1. Kuai2 oh si Rayyan ^_^ Macam relax ja dia kena gunting rambut. Hehehe..

    ReplyDelete
  2. Really like the chair...macam toys pula..hehehe

    ReplyDelete
  3. Horayy...lepas gunting rambut dapat Ultraman!! (Iyaaa..sis, jangan ko kasi manja mcm tu ah...hehe)

    The last photo; senyum kepuasan...tersengih ekeke!

    ReplyDelete
  4. Baru la hensem si Yon.. heheee...

    ReplyDelete
  5. Annieming ~ sia pun heran dia kuai2 tu.. takut ba tu bkn relax. hahaha...


    gunsirit ~ itu la c rayyan tertipu tu. hahahah...


    Sis mouren ~ aiyakk... temanja sdh dia tu.. mau tukar tactic lain lg pas ni. kekeke..


    one ~ mmg hensem ba jg dia tu sblm ni.. heheheh...

    ReplyDelete
  6. Senang oh boy ko duduk diam2 kena gunting, sa punya boy.. peluk kuat2 pun susah :D. Last2 sa la jadi tukang gunting setia my boy..
    btw.. Rayyan looks sweet bah dgn rambut baru ^^

    ReplyDelete
  7. duii terus hensem boy..flexible bah muka si rayyan ni. kalau panjang rambut, memang nampak girl. kalau pendek rambut, terus terserlah kelelakian dia hehehe

    ReplyDelete
  8. Sangat comel n sangat behave..good rayyan..
    Jemput ke:ALL IN ONE

    ReplyDelete
  9. hensem boy terus kena putung rambut hehe

    ReplyDelete
  10. Evelyn ~ sia pun nda sangka dia kuai2 tu... abis first time kan. dia takut la kali. heheh..


    chegu carol ~ masa dia blm gunting rambut kan kami ikat rambut dia trus mcm girl betul. hahaha..


    Nur ~ thanks nur.. :D

    ReplyDelete
  11. Stella ~ hehehe.. nda buli puji lebih2 stel.. pandai mintapuji tu. hahaha..


    ilyannur ~ hehehe.. ya kunun.. :D

    ReplyDelete
  12. omaigosh!!

    cute nya tgk budak kana gunting rambut duduk dlm kereta mainan..!!

    haishh..i'm missing both of my kids!!

    ReplyDelete
  13. Ada pulak tempat duduk macam tu kan hahahaha..cute ni..
    -Ada idea lah nie kalau in the future i mau buka kadai gunting ...Wahahahah..

    ReplyDelete
  14. just, cutenyer si rayyan, and wah, nice owh the place putung rambut tu memang gitu kah tempat duduk for children...on behalf of rayyan, 'yeessh mummy i deserve ultraman' lol

    ReplyDelete
  15. all the while I tot he is a girl... panjang nya rambut... :D

    nah suda potong dapat ultraman... ^_^

    ReplyDelete
  16. Ken ~ itu la hubby mo bw p tu kedai sbb mmg kami sdh spot tu keta mainan. heheheh...


    getzz ~ ada impian mo buka saloon ka moy?? ;p


    vera ~ so far baru tu saloon yg kami terspot ada tu keta mainan for children. Mo kasi sinang hati budak2 kali. heheheh...


    cathJ ~ doiii cath! nama dia pun rayyan (in english is Ryan). Lelaki ba dia! kami sengaja kasi panjang sbb nnt sdh sikul nda buli kasi pnjg sdh. hahahah.. ;p

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p