Tuesday, March 29, 2011

Driving Classes / Tests in Auto!

Morning peeps!

As I made a quick browse through my blog’s reading list, I spot an entry by Ellen with the title “Ujian Memandu akan dijalankan menggunakan transmisi auto”.

Since I’m planning to start with my driving classes in this coming May, anything bout driving licence or driving test will easily got my attention! Heee…. By the way, the first part (taking L) has been done early last year. Somehow I can’t continue with the driving classes due to pregnancy. So by hook or by crook, I must force myself to proceed with the 2nd stage this year or else I will lose my L and will need to start all over again. NOO!!!

I remember I did shout it out to Hubby when the issue was brought up some time in year 2009!

"Ko tunggu la berapa banyak kali punya pilihanraya lagi tu!” that was Hubby’s answer!

Punya lama sudah tu! Refer this article. It (driving classes and test in auto cars) supposed to be carried out in end of year 2009 before the issue was highlighted again last year and yesterday.

Refer to yesterday’s article, those who pass the driving test in auto car will get their driving licence with a 'special notes’ on the driving licence which allow them to drive ONLY auto cars! Ok juga ba kan.. *wink*

My 2nd L will be expiring Feb next year! Matai la..

I wonder when is this matter will be sorted out. Senang sikit kali sia mo pass! Lol

Till then, have a pleasant day ahead! Cheerss...

15 comments:

  1. just baru sa teingat owh sa pun dua tahun lalu suda jadi L tapi kan malas ni mau p...

    dui kira2 bulan ni mau p bengkel suda ni..malas suda ni mau kasi tangguh bah..tu fiancee marah suda ni "kan bagus kalo ko ada lesen ko bawa ja tu kreta jalan sendiri" dia bilang ni just..

    pasal auto car sa lebih suka kalo manual bah..tp kalo d kl kenbanyak pakai kreta auto kan sebab laju2 kreta sana kan..

    o ya pasal tu referer tu mungkin tu stats dari nuff tidak betul ni...hehehe

    ReplyDelete
  2. Uit siok juga ni ada kelas memandu auto. Kalau zaman dulu, durang hentam ja manual tus dapat lesen, lantak kita mau pakai manual atau auto kan.. Bah jiayou2 Just! You can do it ^_^

    ReplyDelete
  3. oh...Good! at least ada juga kawan sa malas mo kasi salasai sampai P...sa pun masi lagi "Lesen L" ni Just!Lol!.. sa dari Jun last year lagi. Now tinggal mo pigi test lagi bah ni, tp TATAP malas ;)Bf sa ckp, kereta ampai2, tp lesen masi L...LoL!

    bah, marila kita sama-sama kasi salasai ni taun...;p

    ReplyDelete
  4. Bagus lagi ko ada L sdh..saya langsung x L...C Gee pun suruh saya pi ambil Lesen..senang kunun dia kalau saya mau pi mana2..dia suruh saja saya bawa tu kereta...huhuhu... nanti mau pi ambil juga nie...

    ReplyDelete
  5. beaty ~ sama la sama hubby sia... balik2 sdh dia push sia. this yr macamana pun misti dpt P and mesti pandai drive sbb susah mo hrp satu driver ja kunun!

    Sia plan nx mth ba tp tpksa jg drag p May. Hrp2 nda drag sdh la.. haiyaa... ba, sama2 la kita aaa! :D

    ReplyDelete
  6. Annieming ~ thanks annie. Ya ba dulu sinang seja kan nda byk 'mcm2' dia. Ntah napa jg nda ambik lesen dulu! hmmm...


    Dev ~ Hahaha.. sama jg kita ni. Ba, taun ni mesti kita dpt lesen aa!

    ReplyDelete
  7. Just, sya punya suda lama expired.. mo pi ambil balik daa nga belum ada masa lagi..
    Well, kind of relief juga kalau betul test guna auto car..

    ReplyDelete
  8. Oh.. ada mcm tu kah, ada note memandu auto car only... wah best lah kan kalau mau beli kereta lagi, ada alasan lah mau auto ja hihihi..

    dulu duuuuuuulu saya ambil lesen, kana pakai manual car... sudah lah manual kereta buruk lagi tu... besar nya cabaran hahahhaha.... itu tutor lah tu dera pelajar hahahahha...

    baru mau 2x test baru lulus dapat lesen... apa tidak, 1st test.. nda lulus parking...habis semua tu tiang sia langgar hahahahhaha.... geleng kepala itu jpj inspector..

    ReplyDelete
  9. Ladybird ~ actually, senang banyak! ;p


    Tunung ~ mcm sia pnya 1st L la.. sia ignore after fail test. Syg oo.. Ba, mari la sama2 kita kasi kawtim ni hal lesen ni. ;p


    CathJ ~ ya ba... AUTO ONLY. hahahha... dulu2 nmpk mcm susah, actually senang ba jg kan. yg sekrg ni bnyk betul songeh dia.. grrrr..

    ReplyDelete
  10. Buyuk tu kalau pakai auto..tidak adil. Dulu saya test kereta yg sya pakai buruk sudah pandai mati2 lagi..eheh

    ReplyDelete
  11. masa sa ambi lesen sa, baru mau start tu transition on the driving course structure pigi yg macam skrg punya...blm telampau macam2 and not so mahal lagi. but it was good to be tested on manual car lah...at least kalau sekarang terpaksa pakai manual, buli juga perah otak mau ingat pa mcm mau drive manual hahaha

    ReplyDelete
  12. Julie ~ temiss pula mo komen blk ko pnya komen. hehehe...

    skrg mmg buli ckp 'ndapa la' tp nnt klu sdh ada anak, baru rasa menyesal nda ambik lesen awal2. Ba, ko pun ambik la.. :D


    gunsirit ~ hehehhehe... buyuk pun ndapa la sbb buli drive auto ja. :D


    chegu carol ~ hahahah... ya dulu murah n nda mcm2 kan. skrg ni mmg mcm2 oo! My SIL p test yg dulu pnya time manual lg time sampai skrg nda pandai bw manual. Bw auto ja pandai.. eheheheh..

    ReplyDelete
  13. Biasa lah tu, mahu dekat sudah baru lah karang kabut or panic hahaha.

    ReplyDelete
  14. saya adalah orang yang sangat suka bila bilang boleh guna auto..hahaa....

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p