Saturday, March 12, 2011

Rayyan was abused!


*palis palis*


But, it hurts me to see his leg full with bruises!

Every time we went back to KK. Rayyan sure brought back with such ‘gift’. *sigh* Well, he got the same type of skin like the mother ~ easily bruised!

Especially if love-bite by the mosquitoes! Sure bengkak gila! My mom-in-law always say this, “itu la ba kau Rayyan, terlampau putih! Senang kena jumpa nyamuk!” lol

The truth is he got too excited playing around with the cousins. Ya la.. sini KL dia main sama Lily seja. Main pun di dalam rumah seja kan. So he sure main puas-puas la time di Tg Aru aritu!

waving at plane!

Rayyan sibuk tengok ja tu. Dia nda berani main tu tanah!

makin lama makin jauh pulak pit-stop dorang!

The exact look he gave us when daddy asked him to stop playing
Besar sdh dia kan... my lil' boy! Mummy love you Rayyan!

17 comments:

  1. Kuai-kuai oh si Rayyan. ;-D Good boy.. Hehe! Takut2 dia main tanah aa..

    ReplyDelete
  2. atok sa ingat ko ratan dia just..ala biasa la tu budak2

    dulu2 pun banyak pilat d kaki sa sebab talampau gansau..

    cumil c rayyan owh

    ReplyDelete
  3. smart abes layout blog ko ni bie :)

    ReplyDelete
  4. He got the skin from you I think...dusun skin..pale white..tapi paling sensitif kalau kana gigit nyamuk..ehhe

    ReplyDelete
  5. Annieming ~ heheh.. ya ba.. geli kali dia mo pigang tu tanah..


    beaty ~ nda sia dpt mo rotan c rayyan. mumy sia duluan tapuk dia. hahhaha..


    zulee ~ heheh.. tengkiu2..

    ReplyDelete
  6. Andui... sian dia jarang2 keluar. Tapi kan Just, bagus ko kasi pakai dia repellent 'kin takut ni nyamuk bawa penyakit...

    ReplyDelete
  7. Hello, just. Kiut dan putihnya si rayyan. Patut la nyamuk senang nampak, hehehe...

    Budak2 klu masuk kampung memang suka betul, macam anak2 kak juga....:D

    ReplyDelete
  8. Kotigiog My heart nampak the title hehehe.. bah biasalah tu budak2..sebab dia kulit putih lagi senang kena tanda tu hehe. You just rub the bio oil sekejap ja hilang tu..:D

    ReplyDelete
  9. adei..sama juga macam anak sy ni just.Cepat lebam.Selalu sy kasi pakai dia seluar panjang jak. Kadang malu juga orang cakap macam di dera.

    ReplyDelete
  10. Sis, betul cakap Mr. gunsirit tu. Dusun skin; pale white and sensitive kalu kena gigit nyamuk.

    Ha, c Rayyan ko mmg besar suda tu kalu pandai tunjuk muka mcm tu..ngeh ngeh ngeh!

    ReplyDelete
  11. Crystal ~ sini KL nda la kami berani kasi kluar dia. Bikin takut... ya ba kan mo kasi pakai repellent. thank crystal.. ;D


    myfrin ~ kulit perempuan betul ba c rayyan ni. hahhaha... dia kesukaan dia bebas main d luar ba tu kan sama ada kawan2 ni.. ;p


    nora ~ hehheeh.. saja kasi saspen ba tu! ya ba.. putih pun susah jg.. senang kena tanda.. heheh

    ReplyDelete
  12. gunsirit ~ kulit kami cpt lebam tp klu rayyan kena gigit nyamuk mmg bengkak, sya nda.. heheh..


    Anne ~ ya ba anne.. kami pun takut2 jg tu urg ckp kami dera anak kami. hahhahaa...


    sis mouren ~ nda jg pale white ba kulit sya.. tp ntah napa c rayyan ni putih telampau2!

    ReplyDelete
  13. Tu tajuk bikin takut ooo Just..
    Hmm..my 2nd son punya kulit pun cpt lebam ba.. If bitten by mosquito terus buli jadi kudis.. Pandai bermusim lagi.. Takut juga org ingat kana pukul padahal mmg tu kulit dia mcm tu..

    ReplyDelete
  14. aduiii comelnya si Rayyan kan..:)

    ReplyDelete
  15. Tunung ~ hehehe.. suspen ba! so far, nda la sampai jd kudis klu c rayyan. ya ba.. mumy sia pun risau jg tu.. takut urg bilang mendera! ;p


    FA ~ hehehe.. thanks! :D

    ReplyDelete
  16. ya bah your boy punya putih.... betul jg MIL you ckp, kalau putih ketara betul tu gigitan nyamuk2... ^_^

    Hope they both recover soon..

    ReplyDelete
  17. CathJ ~ putih sinang kena jumpa nyamuk ba kunun.. n yes.. ketara betul kalau ada lebam, kena gigit2 or klu ada kudis.. huhu..

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p