Thursday, March 17, 2011

Recording Artist???


Who? Me?? Naaa… Mission Impossible! *pigang mike pun begagar lutut! lol*

Well, it is nothing to do about artist! But is has to do with recording! Heee…

Yesterday, I was supposed to attend 3 meetings; two meetings in the morning and another one after lunch time! Thank God, the afternoon’s meeting was postponed. I guess Datuk pun penat sdh with the two meetings! *wink*

Unfortunately, I joined in the meeting not because I am the committee! I’m taking the minutes of the meetings! Tasks yg paling bikin benci!

Benci macamana pun no choice jugak… still have to go in, listen and jot down whatever that I able to catch! No head and tails, buduh buduh seja saya rasa saya di dalam tu… huhuhuhu…

This is when I say thanks to the RECORDER even though I missed to record the 1st meeting (ntah kenapa the one I have not functional padahal sudah try the day before!).

Before the 2nd meeting commenced, I went to the Company Secretarial dept, looking for their recorder. I knew they are also holding one which I thought it should be like mine. The old type!

Recorder usang! ;p

 
Rupa-rupanya, they got new recorder! MP3 recorder gitu! What I need to do is just record as usual and thereafter connect the recorder via USB to my PC and copy paste the relevant recordered folder to my files in my PC. It is in MP3 format! When I try to open it, keluar la suara-suara sumbang time dalam meeting! Loud and clear! Se-martt betul ooo… Opps… macam ketinggalan pula saya pasal ni! Bikin malu ja! Kikikiki...

The MP3 recorder

The old recorder I have sdh la manual… kena adjust-adjust lagi tu the wired earphones for an optimum max of clearness! Duiiii ba!

Sorry aa.. ntah apa2 saya rant ni hari ni! lol Have a great Thursday peeps! *wink*

10 comments:

  1. aku rs c dd ada satu d umah. dia bikin rekod lagu time main gitar.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Wah klasik oh tu tape recorder. Mana mau cari lagi tu sekarang ;-D

    Have a great Thurs too, moi!

    ReplyDelete
  3. Sa pula still stick with old fashion, main laju-laju tulis hehe!

    Nasib suda biasa kalau tidak besar kama tu radio sa guna utk record suara2 mija mesyuarat! hehe...

    ReplyDelete
  4. There's another one jenama Kodak, mmg advanced la sbb ada video recording juga. Kecil mcm hp but quality mmg bagus.. Thinking of getting one for my dad sbb dia suka record2 brg.. Hehe.. Though I still love my old walkman like yours tu.. Old skool! ;)

    ReplyDelete
  5. Wah bagus lah sudah ada mp3 recorder... boleh lah kau lukis mata palsu di kelopak mata kan... on ja tu recorder trus tidur..... hihihihi....

    ReplyDelete
  6. Zulee ~ ya ka... sia beli mo bikin rekod apa aa?? anak main2?? heheeheh..


    Annieming ~ hahahah.. ya ba. Mau 5thn sdh tu! kekekke...


    sis Mouren ~ wakakaka.. jgn gitu ba! nnt urg bilang marah jg sampai ampai radio basar d mija! kakakakaak...


    Ladykath ~ ngam tu klu for urg yg suka rekod2 ni. misti your dad happy! walkman old skool?! cantik la.. sentiki kita! hehehe..

    ReplyDelete
  7. gitu la susa kalau jadi secretary kan? nda bleh leka ni..sa paling suka if sa involve in meeting sa duduk termenung..tapi if kena appoint jadi secretary tu susa mo mengelamun!
    but then, u have this cool gadget, it's ok to stay and mengelamun for the rest of the meeting..hihkihkhih

    ReplyDelete
  8. Hehe... teringat pula cerita kawan sya pasal ni, nanti sya post. Yg dulu2 punya tu memang kasi max tu vol pun masi nda jelas, punya la payah ko tu haha... nasib ko jumpa c mp3 recorder. ;-)

    ReplyDelete
  9. wah punya la lama sa tia pernah pegang recorder...ada mp3 recorderr lagi sekarang. wow!

    kalau skul meeting pun masi old skul juga...main shorthand saja hehe

    ReplyDelete
  10. sheila ~ sia pun ok ja klu msk meeting for dreaming! hehehehe... dulu pakai tu recorder lama still kena focus jg time meeting sbb nda buli rely betul sama tu old recorder abis nda brp jelas. But now with the mp3 player, siokkkkk! kikiki...


    Crystal ~ dulu sia selalu bw blk minit utk buat d rmh sbb buli sunyi2 klu d ofis bnyk gangguan ba so nda dgr. fhm2 ja la sama tu old recorder kan... ni mp3 recorder mmg hebat! ba, sia tggu post ko aa.. :D


    chegu carol ~ ada kunu sia cita2 mo bljar shorthand dulu tp pnya la susah sia tgk tu symbol giuk2. hehehehe... nyway, ni mp3 recorder mmg best! :D

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p