Wednesday, March 09, 2011

Revealation of the Goodies Bags

Ok... Let’s reveal the goodies bags shall we?

Most of them were shopped on last Saturday. :D

Originally, I supposed to attend bro-in-law's wedding ceremony (nikah) at Papar that morning. However, due to transportation (again?!), only hubby went for the ceremony. He was the driver. So, mesti la pigi kan.. Heee...

Meanwhile, me, mum and the kids went to KK for shopping. Thanks to my aunt for being our driver. *wink*

Before..


After...

Don't laugh ok... Of coz most of the items can be purchase in KL but KK juga yg menang in terms of price and taste! *clap hands*



Zoom zoom...

kacang tanah 1kg, bawang RM8, pulut sarawak 1kg, sayur nangka

Fish cake, meat ball, ikan masin sulit, bubuk RM2, udang kering 2kg

biskut kong guan, fatt choi instant coffee... made in sabah punya sodap ba!

Lina, teda tuhau! Heheheheh...

If you wonder, all the above already consumed up to 9kgs!!

Beside the above, we also invested on this...


Org KL mmg suka our pearls! So yeahhh... will also displaying these besides my BOs! *wink*

After this, the meet up with.... waitttt!!

22 comments:

  1. aih..nda rindu tuhau ka?? haha

    ReplyDelete
  2. wah..banyak juga ko borong tu just..huhu.. bah bagus lah tu tatap ingat sabah punya barangan...

    ReplyDelete
  3. Mmg tidak rugi lah angkat smpi 9kgs, banyak 'pulangan' juga nanti nie hehe!

    ReplyDelete
  4. itu ikan masin... udang kering harus tu... murah kalau di KK... ^_^

    err... nangka??? memang bah kau ni Just... hihihihi...

    ReplyDelete
  5. demi makanan,apa seja tu 9kg kan. kalau sy pun sanggup o hehe.

    ReplyDelete
  6. wah banyak barang makanan ni,,,,hehe

    ReplyDelete
  7. Lina ~ sia nda mkn tuhau.. hehehe...


    Tunung ~ heheheh... mumy sia yg mo ba tu..


    Jue ~ bnyk kan.. uii mesti laa ingat!


    sis mouren ~ muahahhahaah... betul tu!!

    ReplyDelete
  8. cathJ ~ ya ba.. tp itu nangka mumy sia yg tapau tu. dia bilang d KL pnya inda sadap... huhuu..


    mell_f ~ hahahah.. ya ba.. more than 9kgs pun sanggup kan.. hehhehe..


    craft.by.bea ~ heheheh... semestinya!!

    ReplyDelete
  9. ha ha ha...
    KL pnya nangka inda sadap?

    ohhh tedahhhhhh... ;p

    ReplyDelete
  10. selalu kalau sa pi KL mesti penuh tu luggage sama kuih cincin, amplang...bungkusan basar2 sebab member2 sana semenanjung suka makan~ balik dari KL penuh tu bag sama Twiggies hahahaha....

    ReplyDelete
  11. just, kim salam nangka and pearls ko ah...tu biscuit tart tu pun nmpk sedap hehehe

    ReplyDelete
  12. ooo... ini pula brg2 yg sya sengsara mau angkat tu..

    time angkat tu beg.. punya la sya suspen.. smpai sya fikir2 ba apa kunun isi dlm ni bag sampai berat betul mau angkat.. huhuhu.

    tp yang bikin ketawa.. BAWANG pun kena tapau dari KK.. muahaha !!

    Bah, honey.. tulung dulu urut2 belakang hubby ko ni.. ngeh.. ngeh.. ngeh..!

    ReplyDelete
  13. aiyak..itula makanan org sabah yang sy rasa paling sedap..haha

    ReplyDelete
  14. eB ~ uppsss... rambut sama hitam, rasa lain2.. hehehe..


    Angerbear ~ boring sdh sia bw kuih cincin utk urg lain.. hahahah... abis besar kan. twiggies tu la sia bw utk anty2 sia d KK. hehehe..


    Vera ~ hahahaha.. salam diterima. sedap tu tart KK, yg KL pnya jem dia keras ba. hahaha..


    asai ~ hehehe.. ko bkn nda kenal mentua ko tu. nnt di rmh suruh rayyan urut. hehehe..


    Lina ~ ya meh... yayy..

    ReplyDelete
  15. Haha... betul2 bah ada udang kering, fave ko tu kan. :-) Memang tu diorang sukaaa sangat pearl, asal datang sini mesti p Filipino mkt. Bah, selamat berjaya he he...

    ReplyDelete
  16. Aik, tuuuna ada ikan masin..sedap kalau campur tuhau+limau+lada buatan sendiri...eeeee..

    ReplyDelete
  17. Sabah juga paling manang ba kn :)

    ReplyDelete
  18. kihoiiii ikanG masinG juga la haha...

    ReplyDelete
  19. Crystal ~ heheh.. udang kering no 1 dlm list must-buy. heheheh... d filipin market tu mahal ba harga dia. ;p


    Nancy ~ adehh.. ko pun peminat tuhau aa.. sia nda pandai mkn tu...


    nc ~ ya ba... mana mo cari sini KL tu.. hehehe

    ReplyDelete
  20. SJB ~ hahahah... saspen ko sekijap kan.. rupa2nya udang kering n the geng! hahaah..

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p