Friday, April 15, 2011

Kuching Day 1 : Muzium Kucing & Pasar Satok

Still about our Day 1 in Kuching. 

Will let the photos do the stories ya… enjoy browsing…*wink*

Muzium Kucing... mmg penuh dgn kucing la! Located at the Dewan Bandaraya Kuching building and it is free entrance. But pls take note your camera is chargeable! DSLR at RM3.00 (betul kaitu aa?!)

the building and the view

at the entrance!

Giant cat!
.
The must spot for photography session

Cat's tomb

Si Just mikirayou!

Something is wrong somewhere.. guess what??

Pasar Satok...

Biru nya mcm lautan!! kikiki..

Ngam tempat beli ole2 di sini! Banyak pilihan!

If you are going to Kuching, you may have a visit to Stella's page for her Kuching trip last Dec. 

Ok... to be continue. Have a pleasant weekend!

13 comments:

  1. thanks for mentioning me here Just.. :) Actually bnyk lg gmbr and story sya belum post d blog. Masa d kampung budaya sarawak sya blm post and time d city..haha

    siok ka pigi museum kuching?..best juga kan..:)nmpk enjoy oh kamurang..:) Nice!

    ReplyDelete
  2. saya tidak dapat agak apa yg wrong di pic tu hihihi... itu buaya kah?? ;-p

    ReplyDelete
  3. Wah..siok siok kamurang p Kuching ah..bah, nanti lepas PR sy mo p sna pulak..hehe..oh, ya..pasal domain tu sy upgrade guna blogspot juga. $10 ja setahun..baru juga sy buat tu...hehe

    ReplyDelete
  4. wah tu kucing jua la yang jadi model...wow...siok owh jalan kan

    ReplyDelete
  5. besar jg tu pasar satok tu.. mesti ko da borong byk ole ole ni kan..bah apa lgi.. hehe

    ReplyDelete
  6. Hey Just,

    Hmmm, selama 4 kali se pi swk, tu muzium kucing sama tu pasar satok yg se nda sempat pi ni huhuhu, mybe next time lah se pi sana :) and talking abt sthing wrong tu, u mean the buaya? trademark swk other than cats lol

    ReplyDelete
  7. Stella ~ welcome. :D Ya ba.. klu mo story in details, mau bnyk entries oo.. nda la sia larat! hahaha.. overall, enjoy la jg! :D


    CathJ ~ to me buaya la sbb kena display sana cat museum kan. Tp, buaya pun famous d kuching pulak kan.. hahaha..


    nancy poh ~ bila ko p sana?? ya ka.. cuba kasi details nya? hehehe.. email sia ba! :D


    beaty ~ tatap! hahahah...


    germaine ~ besar tu! nda abis kami round. abis anak2 kepanatan sdh. Nda la bnyk. keychain ja. besa la kan..


    vera ~ waa.. bnyk kali sdh ko p sana moy. ada relative ka?? sia pun nda terklik yg tu buaya pun sarawak pnya trademark. wakakakaak...

    ReplyDelete
  8. sa belum pernah pi masuk tu muzium kucing ni...

    ReplyDelete
  9. naa.. time ko pigi for the RWMF, singgah2 la... :D

    ReplyDelete
  10. 2011 lagi pula ni, 2 1/2 years tinggal di kuching, tidak pernah p d Muzium Kucing. T-T

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa la kalau tmpt yg dkt2 jarang kena pandang.. hihihihi... kalau free, blh la p jln2 sana.. :)

      Delete
    2. hahahaha, eya nanti p lah, kalau ada rezeki lagi.

      Delete
  11. tida sempat ni p pasar satok kah3x

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p