Monday, April 18, 2011

Kuching Day 2 : Kek Lapis & Waterfront

Ok continue... one more post bout Kuching after this. Panat! *wink*

Our energy level has decreased on Day 2! Yeahh.. seriously! So, we didn't go far on Day 2. The main destination is to Kg Seberang Kedai (that's what they named it). It's the Kampung accross the Waterfront's river. Pigi pajak itu Kek Lapis di sana! *drooling*

Here we are!

Lady Gaga punya Kek Lapis pun ada!

Test semua pun buli! After testing ntah brp bnyk jenis, semua pun sama sdh rasa dia!

Naa.. ini dia yg ditapau! Siap kena packed! Purchase RM100 above and get 1 for free!

Waterfront is just accross the river


Mr Sunshine is smiling widely that day! Punya panas! Sdh la energy kurang! Tambah-tambah la kami nda larat mau jalan lagi. After grabbing some souvenir at the shops opposite Waterfront, we headed for lunch at The Spring (one of the shopping mall in Kuching). Parking is on your luck! Huh!! Ntah brp kali mau round!

Nda puas-puas makan mee kolok! 

We went back home straight away after that. 'Charging battery' lagik! Hahahah...

For dinner, we went for a ayam & udang penyek. Biasa seja saya rasa! Heee... 

Ayam and udang yg kena kasi penyek! 

Perjalanan ke Kuching tidak akan sah kalau tidak bergambar di patung kucing tu! Malam pun tidak apa asal tergambar! Heheheh...

Cheerssss!! Baru la senang hati balik KL! Muahahaha

Last but not least, sempat jugak menyusuri Waterfront di bawah sinaran lampu neon! Ceh!!! 



Next time mau try Sarawak River Cruise

Finally, I'm done bout Kuching. Still I got one more entry! Entry susulan! *grin* 

Till then, Happy Monday! ^_^

15 comments:

  1. waaa siok...cantik pula view wktu mlm kan..x sempat jln2 wktu mlm dulu, tlmpau panat cari kek lapis haha...
    naaah gmbr wajib tu sama itu kucing2 hehe.. :)
    Great trip sis!

    ReplyDelete
  2. Heh, if pi sana x sah kalau tidak beli tu kek lapis kan? if dulu pun sampai 5 pek beli ni and I miss the cat statue, do u know ada 3 tu statues semua tu sana bandar...

    ReplyDelete
  3. enjoy berabis o kan sis hehehe

    ReplyDelete
  4. Michelle ~ ya mlm cantik view dia... tu lampu2 ba yg cantik. Klu tghari panas. Ptg, kepanatan sdh pula. Hahahha..


    vera ~ ya, cousins kasi tunjuk all 3 statues. plannig mo begmbar 2 out of 3. tp 1 ja dpt. huhuhu...


    wen ~ misti la! klu nda, rugi oo! ;p

    ReplyDelete
  5. Kek Lapis kalu tdk di tapau, tidak sah tau tu...MESTI mau pajak punya! Yayy...aikk, kesukaan pula sa (^_^)

    ReplyDelete
  6. selalu sudah dengar kek lapis swak...tapi belum pernah rasa... gerammm lah pula mau rasa... ^_^

    ReplyDelete
  7. Just, ko ada beli pula tu kek lapis. Sya nda terbeli tu adidi..nda sempat..hehe

    ReplyDelete
  8. Sis Mouren ~ hahaha.. ya ya misti.. 1pack pun jadi la.. haahaha..


    CathJ ~ aik ko blm pernah rasa lg ka tu moy. Ba, lps ni cuti2 pigi kuching aa.. :D


    Stella ~ itu misti mo beli tu stel. Alaa.. ko nda terbeli pulak tu ari? sana waterfront pun ada jual jg ba tu.. next time la bw c kicil ko.. :D

    ReplyDelete
  9. ya, memang tidak sah kalau tidak gambar sama tu kucing monument kalau pi kuching...dulu sa study sana pun mcm 2-3 kali begambar sma tu monument..sdh habis belajar...balik pi visiting sana ja pun mau juga ambi gambar hehehe

    ReplyDelete
  10. bnyk ka ko bli kek lapis sis..hehhe... kirim sa sikit.. lama btul da x p kuching ooo..

    ReplyDelete
  11. sa mau aksi taui sa jeles ba sis hehehe

    ReplyDelete
  12. punya siok jalan2 ..yang penting tuh kek lapis

    ReplyDelete
  13. Carol ~ ya ka? hahahha... itu kucing la yg paling lawa kan. heheheh..


    FA ~ out of 11 packs kan 3 ja ba yg kami pnya. Yg lain urg pnya. Out of 3, 2 sdh abis! hahahaha... mcm godoot semua kami ni. yayyyy.. ;p


    wen ~ nda pyh jeles ba wen. nnt ko bw laling ko pigi bercuti2 aa.. :D

    ReplyDelete
  14. alala lama g baru leh sampai kuching o sis.. haha tuggu sa keja la dulu

    ReplyDelete
  15. "best semua pun buli! After testing ntah brp bnyk jenis, semua pun sama sdh rasa dia!"

    lucu oo statement tapi betul bah kawan.. btw ala saya x perasan tu peta atas lantai kalau tidak mesti duduk sudah begambar di sana.. tepaksa revisit ni begini tau!

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p