Thursday, May 05, 2011

Panggilan Gunung Kinabalu

I strongly believe that I do not have to type/say any single word for all the photos in this entry!! Enjoy...

Memang sah itu gunung memanggil sudah!!

Taken at Mesilau Gate

Taken at Waras Hut

Macam mencari harta karun pulak kan!

Maaaaakkk... curam oooo!!!

Hubby and team!! *clap hands*

Ini photo  yg paling saya JELES!!
They were actually the few last teams yg lambat2 mau turun dari puncak. 

Well, one of the geng yang lambat sampai. 

8km menuju puncak! Opsss... turun sudah ni.. 

Bye2 Gunung Kinabalu!

OWHHHH.... I missed Mount Kinabalu!!

All the photos taken really make me SERIOUS to climb the mount again for the 3rd time next year!! (ok ka bos??!)

Semangat terus tiba2 ni tadi punya la malas & mengantuk!! 

Have a great day peeps! Cheersss... 

17 comments:

  1. Sya nda pernah naik mount kinabalu owh..haha... mmg lawa owh tu gmbr2.. tp mcm bikin takut.. curam lg tu.. mesti sejuk betul d atas tu kan..

    ReplyDelete
  2. Alala..sa ingat ko mo blog psl ada plan mau naik gunung sudah haha

    Saya dengan seriusnya mau join kalau ko ada organize group naik gunung ah Just...jangan lupa sa. ^___*

    ReplyDelete
  3. wahh..keluar sudah gambar gunung Kinabalu..memang memanggil-memanggil nie... entah buli lagi ka saya mau test power haha.

    ReplyDelete
  4. Sa pun mau ikut kalu ko buat, sis.

    ...pssst, Stella pun lum pernah naik Mt. Kinabalu? hahaha! serupa kami ekeke

    ReplyDelete
  5. oh! jelesnya tengok semua pics ni..grrrr

    ReplyDelete
  6. banyak lg gmbr2 kami yg cantik2 tu.. sengaja kami turun lambat2 sbb mau bergambar gila2 atas puncak.. bila la ba kan mau bergambar mcm tu d sana.. bukan selalu buli naik atas.. :)


    Tips --> kalau naik atas puncak.. kalau buli bawa DSLR.. sbb camera digital yg kicil tu kan mcm nda buli guna.. ntah knp.. nda dpt kasi ON.. telampau sejuk mengkali tu bateri.. hehehehe..

    ReplyDelete
  7. Stella ~ Sejuk gila d atas tu stel!klu ada rezeki kita naik sama2 aaa stel. heheeh...


    carol ~ hehehe... mau cari urg d kk yg organize oo carol! heheheh..


    nora ~ buli baitu. yakin ja! :D

    ReplyDelete
  8. sis Mouren ~ ko plan n organize gia! abis ko d sana ba. hehehe...


    makdara TERdiva ~ bile nak naik?;p


    asai ~ ba thn dpn org lg pnya turn! Pinjam dulu tu DSLR aa... ;p

    ReplyDelete
  9. If you all really want to organize please do let me know. ROAR!!! I also mau naik lagi the mighty Mount Kinabalu.

    ReplyDelete
  10. ba jan tunggu lama2... hahaha

    ReplyDelete
  11. Atukei, bila la turn sa ni moi.. Haha.. Satukali pun belum. Ko mau keberapa kali sudah, salute sama ko!

    Cantik oh gambar durang tu.. Really wish I can snap my own pic there. ;-D

    ReplyDelete
  12. Hehe... sioks baca ni komen2 suma. Ya, bikin jeles tu pix yg ko jeles tu hehehe... yg mcm freee trus kan... ;-D

    ReplyDelete
  13. Mount Kinabalu, lagadon oku dika.. Last time sia climbed tu M.Kinabalu thn 2000.. Teringin juga mo naik utk kali ke-3 tapi x tau la kalau boleh lagi ni.. Byk urat suda putus ni..=P

    ReplyDelete
  14. DC ~ waaa bagus ni ada lg saturang dlm list! Noted DC! :D


    Joan ~ iya ba.. takut nda kesampaian pulak nnt kan.. hehehe...


    Annieming ~ ko pun dlm list aa.. ramai sdh ni. Betul2 buli form team sdh ni! :D Mau buat mesyuarat ni! hehehe...


    Crystal ~ hehehe.. ba ko masuk dlm list ka?? hehehe.. iya ba.. mmg sia jeles gila sama tu pic tu! :D

    ReplyDelete
  15. Hello, just. Waa.. kak pun serius jeles nmpk diorang melompat2 tu. Last kak naik kinabalu, 21 tahun yg lalu, sumandak lagi kak. Skrg ni, jalan2 saja ngkali di kaki gunung, hihi......

    ReplyDelete
  16. cantik o gmbr2 :)
    wa.. ko mo naik lagi? memang semangat o kn.. tpi ok ba kalau fit :)

    sa cukup la satu kali seumur idup. hehe.. time muda2 dlu. sikit inda dpt turun..balik p timpohon. kaki krem berabis. kana sikut turun oleh guide. heheh :)

    ReplyDelete
  17. Bah bila lagi... selagi masih ada gigi naik lah dulu... aik?? apa hal ada kaitan sama gigi ni... LOL...

    sebenarnya aku mau ckp...selagi tulang masih kuat... masih muda... pi lah naik hihihi...

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p