Friday, June 24, 2011

Ongkos utk Family Breakaway Tmn Mini Melaka - A Famosa Resort

Since ramai jugak yg interested with my recent trip to A Famosa Resort, so I decided to share all the costs incurred during the trip.


Hotel / 2 rooms apartment for a nite (pre-booked) : RM100
Petrol (biar lebih jgn kurang & ikut kreta masing2) : RM100
Toll KL (Sg Besi) to Ayer Keroh : RM16.50
Tmn Mini Malaysia Entrance Fee RM5/adult : RM20.00
Toll Ayer Keroh to Simpang Ampat (A Famosa Resort) : RM3.10
Comboy Town Entrance Fee RM30/adult w/o 4D Show : RM120.00
Toll Simpang Ampat - KL : RM13.60
Pocket Money (specially for makan2) : RM300.00
TOTAL : RM673.20

OMG!!! Punya banyak ongkos yang terlibat! Phewwww.... Tutup mata saja la. Utk kebahagiaan bersama jugak. Statement utk kasi senang hati! Muahahahaha...

Tunung, Bella... Jgn pulak kamu takut tgk tu figures ok... *wink*

For cheap room rates, please feel free to browse DianBizzCorner.

For other related post, click2 la these linkies :
** A Famosa Resort - Tmn Mini Melaka - Random Photos
** Family Breakaway - Cowboy Town , A Famosa Resort
** Family Breakaway - A Famosa Resort
** Family Breakaway - Tmn Mini Malaysia

Entry ini utk tujuan "sharing is caring"... bkn utk show off! Kikikiki... Happy Friday!

8 comments:

  1. Bagus bah sharing2 ni...
    siapa2 rasa show off tu jgnla baca,xoxoxo

    ReplyDelete
  2. btw,br sy perasan kau punya 'daisypath' br..hehehe...

    ReplyDelete
  3. Mil ~ ya betul2.. jgn baca.. kikiki... penting tu daisypath tu.. hahahaha...

    ReplyDelete
  4. dang! buli tahan juga la tu angka....;p

    ReplyDelete
  5. moi, kira ok juga tu ongkos ba.. buli juga la klu mcm ni..
    Tapi tu hotel TERSANGAT MURAH ooo.. sama siapa ko booked?

    ReplyDelete
  6. Ada kami pigi ni dulu time kami balik Malaysia. Memang best oh sampai budak budak tidak mahu pulang hehe.

    ReplyDelete
  7. Hi just,

    Sharing is caring bah kan..hehe..btw, memang kalau jalan2 ban yak juga terover budget tu especially on souvenir or foods, tapi it's okay as long its for happy2 time with family, because money can't buy experiences..bah kan..:-))

    ReplyDelete
  8. Dev ~ hihihi... itu pocket money yg mo dikawal baitu moy.. hahaha...


    Tunung ~ kalau ko mau p sana or cameron, PD, bukit merah, lumut, ko contact kawan sia d http://dianbizzcorner.blogspot.com


    SJB ~ nasib anak2 sia mau kicil, kalau nda, kami pun stuck d sana.. hahahah...


    Nora ~ ya lor.. bkn selalu jg kan.. :)

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p