Tuesday, July 12, 2011

My designer for Baju Raya

Our kain for baju raya this year should be tailored by MIL. We have already given her the kain few days before SIL passed away. After SIL passed away, she decided to stay in KK longer. Means, I have to start sourcing new tailor! *sigh* I am NOT blaming my MIL ok! No one expected this could happened. Anyway, life has to go on.

Lucky, my colleague's friend is a tailor. She helps me to force her friend to accept my order. Hahahahah...

I just passed to her my kain and did own measurement. Thanks to colleagues for their helps. Check out... 

Lia (sitting) & Lina
Project Paper sdh jadi Kain Hijau! Muahahahaha.. 

"point2" penting! wahahahahha.. 

I never can draw like this! hmmm... 

Bukan kerja cincai ok. Teliti ni dia ukur. Saya suka!! After this, rajin sdh mau cari kain and ask my colleague to design. *wink*

Till then, got to finish up my minutes writing! Huhuhuhu... 

13 comments:

  1. cantik juga ni design dia..tu hijau pun sweet saja ni

    ReplyDelete
  2. Wow, tema Hijau kah tahun ini? Nice...'ever green' (^^)

    ReplyDelete
  3. honey... drg lupa tulis tu ukuran badan??? knp mcm nda nmpk tu.. muahahahaha !!!!

    ReplyDelete
  4. ngam lah tu hantar awal2... hihihihi...

    (nah kana paksa lagi tu...hihihihi)

    ReplyDelete
  5. Sy suka tgk tu org lukis o,wpun for some mgkin fikir itu biasa2 seja but for me, punya neat lukisan ukur2 dia. ada 'tanya dia' lagi ni haha.

    ReplyDelete
  6. erks, baru sedar yang saya tiada buat baju raya kali ni hahaha...tapi since hubby bilang nda balik Sabah sbb cuti dia sikit sudah, jadi tidak payah lah buat kali..raya nanti pi makan angin ja lah..hihihih

    ReplyDelete
  7. bagus juga awl2 tempah kan moi.. Sini awal 2 lagi tempahan suda ditutup dorg bilang.. Nasib baik SIL sa ada kwn yg buli ambil tempahan lagi..kalu x, baju besar la sa ni tahun.hihihih

    ReplyDelete
  8. beaty ~ sia actually nda suka ijau tp bnyk pula ijau dlm koleksi. heheheh.. :)


    sis mouren ~ itu kain lain tu. tema tahun ni nnt baru reveal. muaahaha..


    asai ~ wakakakakka... jan gitu ba boss... ;p


    cathj ~ pdhal lmbt sdh ni kan.. huhuhu...

    ReplyDelete
  9. mell_f ~ ya me too. nmpk besa tp sia suka betul. cara dia ukur pun mmg lg bagus dr tailor ni. kan bgus kalau dia buli menjahit. ;p


    zezebel ~ even teda blk kk beraya, baju raya tetap ada even sepasang utk kasi cukup syarat ja ba tu. hehehehe... naa.. siok oo mkn angin! :)


    Tunung ~ awal lg sdh set mo kaler apa thn ni tp lambat2 mo p bili kain. nasib ada member pnya member yg still buli dipaksa. muahahahah..


    ni kali la ~ agree with you too.. :)

    ReplyDelete
  10. Hi Just,

    I think 2 years already I only bought pasang siap baju for me and Dian during Raya....not like those day, banyak tempat can hantar tailor ni..sekarang susah and mahal pula. Baju kurung biasa is RM85++ compare tu only RM35++ dulu2. banyak kain belum dijahit pun dei..hehe entah bila mau hantar jahit ni. Wah ..green theme ya..meriah tu..:D

    Btw, this year Raya might be slightly diffrent for us. The early news are, we are not going back to Sabah this year (after 6 years never fail hehe)since we in the middle of moving or renovating new house. However, my parents and sibling will come to KL InsyaAllah on the house kenduri cum raya maybe before end of September..:D

    ReplyDelete
  11. uina, sa belum lg start beli atau pun beli kain utk baju raya. rasanya xda suda org mo tu kan kalau pigi antar. membeli saja la kali ni thn haha. cantik itu ijau

    ReplyDelete
  12. Wow..warna hijau ka ni tahun Just?..mesti sweet! :D

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p