Monday, August 15, 2011

The few-days-missing stories

Morning all... having monday blues?? me too... hahhahaha...

Oh myyy.... my last entry was last Wed?!!! *sigh*

Since my dear Datuk has to 'fly' on Friday, so kinda busy on Thursday. 

Am taking leave on Friday to settle my Passport and detained parcel by Custom for the 3rd time!!!! Grrrrrr...

I called the Immigration on Thursday to check on the Passport application status. The officer told me that Sabah Immigration has approved my application so I can come to proceed with the necessary. I was thinking that it should have been ready and I can just go there and collect??!!! Hmmm.. Ok.. whatever!!

So, Friday morning we went back to the same branch. We got our passport in less than 30 minutes after making our payments. Fast huh?! 

Finally...

We then rush to Kastam, Sepang. It's Friday. I was worried that the counter might close as early as 11.30am!  They actually close at 12noon! Hahahah.. 

Nyway, no tax has to pay this round as my parcel valued less than RM500! The bank transfer slip proof it all! Itu officer macam nda puas hati lagi tu. Cisss.... Bikin panas!!

We went back home.. rehat2 kejap then I went to the saloon near my house... believe it or not it's been more than a year I didn't go to saloon coz i'm keeping my hair!! Rambut jenis lambat panjang!

The new me... well... I just go for rebonding la... *wink*

Raya hair... 

Weekend's agenda... shopping!!! Thanks to hubby sebab good mood mau layan anak-anak while the moms sibuk shopping. Heheheheh...

And I finally met Cath-J in person. Terserempak masa mau bayar parking at Jusco Maluri yesterday. Being a blogger, sempat juga c Cath minta the MIL to take a photo of us. Thanks anty. :)

photo credits to Cath-J
(terang-terang tu dia punya watermark!hihihi)

Habis sdh story utk 4 hari... Phewww... 

13 comments:

  1. wah just tu rebonding hair suit u so much..

    wah ko suda jumpa c cath j o kan..hehe bh bagus lah tu kan berjumpa..

    ReplyDelete
  2. Sia last month suda pi potong rambut sa..Ingat mo rebond tapi baru last year sia rebond, jadi takut nanti rosak..

    Pegawai kastam ni kalu boleh mesti kena duti ba tu moi.. Kompeni sia selalu jadi mcm tu.. Dorang kalu buli mo guna T/C yg percent dia tinggi2..nasib baik kompeni ada tu buku, sinang mo refer..

    ReplyDelete
  3. haha.. apa lagi masalah kunun tu kastam>? macam-macam durang tu.. Tapi kalau durang tau sepa2 pernah jadi agen,durang tia kacau juga tu.. Tapi nda tau la juga kalau sini KL ni.. klau di Sabah,yang ada pun bulih kasi teda.. Hahaha..

    ReplyDelete
  4. Sa ingat ko mau putung pindik tp ok laitu, rebonding raya (^^)

    ReplyDelete
  5. beaty ~ iya ka moy.. ba, ngam laitu.. :) ya lor.. akhirnya... hahahha... ko lg belum tejmpa ni tau.. ;p


    Tunung ~ buku apa yg kamu refer tu? siok jg tu klu ada.. ;p


    Aki ~ hahahah.. yg teda ic pun buli ada ic kan kan kan... opsss... ;p


    sis mouren ~ klu sia putung pindik, berthn2 lg baru sia dpt msk saloon. hahaha.

    ReplyDelete
  6. Yeah ha.. butul.. tapi,itu si Aki tia tau la.. tia pernah berurusan.. kalau yang kastam ni,selalu kalau di Sepanggar dulu.. ^_^.v.. semenjak sini KL,tia kanal sudah durang.. hahaha..

    ReplyDelete
  7. at last, siap jg tu passport...envy tgk tu long hair..lawa :)

    ReplyDelete
  8. Look younger !!! ahhh...sa pun mau..rambut sa balik sudah p keriting asal...huaaaa....

    ReplyDelete
  9. Hahaa gambar passport tu ba... mcm tempat taru di kastam ni yang auto scan. LOL. Padahal, pintu kereta ba pula :P

    Sia pun lama suda nda pigi saloon ba Just. Wakaka.

    ReplyDelete
  10. Aki ~ so far blm pernah lg berurusan sama kastam sabah. d kl ni, makin mo kenal2 sdh sama tu urg2 d sana.. ;p


    eB ~ i suke gak wave tp nak kena simpan rambut panjang sket tu yg susah tu. lgpun wave i tak reti nk maintain. ;p


    Sabrina ~ ya lor.. akhirnya! hahaha... aik.. manada long ni.. ;p


    Dev ~ look younger tu yg penting tu. ;p ba, your turn lepas ni. :)


    Armstrong ~ hahahah... auto scan pulak! saloon d rmh ja la kan.. ;p

    ReplyDelete
  11. Nice new hair. Rambut raya tu kan Just. Wow..nda lama lg ko p travel kan..ba jan lupa blog it out kan nnti.. :) hehe

    ReplyDelete
  12. Fuyohhhh makin cute oh nampak dengan rambut baru kana rebonding hehehehe....

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p