Thursday, August 25, 2011

Look-alike MOUTH ULCER!



Looking at the above pic, do you think it is mouth ulcer? Macam kan??

NOPE.. IT IS NOT MOUTH ULCER!

Here is the story behind.

On Monday night, Rayyan and Ryanna were happily playing they new toy/doll. Out of sudden, we heard a loud bang! It was really loud!!

The ulat bulu!

Rayyan fell down while 'chasing' his ulat bulu!!!! For a second, Rayyan was stoned sambil tertiarap before both his hands cover the mouth and that was when the bleeding part! Rayyan starts crying.

Mom and I went panicky. Hubby came out from the bedroom when he heard us in yelling tone. 

Mom ran around dunno what to to do while me was looking for a wet tissue!

Hubby terus dukung c Rayyan. Trying to calm him down. We used the wet tissue to clean the bleeding. It's a lot!!! 

Kesian betul tengok c Rayyan menangis kesakitan. The saliva keeps on drooling as Rayyan dare not to close his mouth. 

After the bleeding stops, Rayyan points at his lip telling us that it is painful and point at the medicine too. He wants us to apply some medicine on his lip. 

We normally don't face any problem to feed Rayyan with medicine. He will tell us when he is having headache (pandai juga sakit kepala oo budak²) or stomachache or even mosquito bite and he will asks us to give him some medicine or apply cream for the mosquito bites. That's my boy!

Looking him in pain specially to see the bleeding from a small kid really break our heart! *teary eyes*

Mom told  me rayyan dare not to play the next day. He was just sitting there watching tv and don't even bother Ryanna yang sibuk mau bawa dia main. Huhuhu..


I just realize he broke his teeth too.. pecah sikit la! Duiiii...

And now he is back on track again! *sigh*

Pesanan dari mummy : Rayyan jangan jajal lagi aa... 

Till then, happy Thursday! Mood malas sudah ni... *wink*

14 comments:

  1. Pesan mommy tu akan disimpan di kepala tp tatap mau jajal juga sbb besttt bah HAHA!

    Biar lah dia lasak skrg nanti bila basar suda GOOD BOY! (^^)

    ReplyDelete
  2. alamak,cantik lagi gigi c rayyan tau...kalau c emi,mcm mau rongak sb kuat makan gula2...

    ReplyDelete
  3. ah just ni selalu terjadi sama budak2 ni tau..tap mcm kuat seja owh terhantuk tu mulut dia sebab ada pecah tu gg dia..aalalala..anayway tu gg buli cabut n tumbuh lagi sebab dorang masi budak...

    iya kan mcm ulcer ni..tp bukan juga..sa ada juga tau begini skg kena berus gg ni trus mcm ulcer ni..

    ReplyDelete
  4. odoi,sian gia si Rayyan tu.. Hm,tapi,skijap ja budak2 tu,bisuk dia main lagi,tapi dia mesti ingat sudah tu cmana dia cedera sebelum ni,so,dia elakkan.. Hehe..

    ReplyDelete
  5. alama..pacah gigi dii?? hilang keensoman 1 %..hehehe...tiapa, tatap tambah cute.

    ReplyDelete
  6. Adei dogo.. hehe budak-budak memang aktif bah kan. Saya pula paling panik kalau si dian luka.. penakut darah bah saya hehe.

    ReplyDelete
  7. Sis Mouren ~ hahahahah.. klau terlampau good boy nda best pula kan.. kikiki..


    Emil ~ ya ka? alalaal... mamy sia rajin gusuk gigi c rayyan setiap kali dia siap mkn kurupuk! ;p


    beaty ~ ya ba kuat sampai pecah gigi ni. huhuhuh... nasib baik bkn gigi urg tua. klu nda, uhuuu... mana encemboi sdh... alalala.. ko pnya kena berus gigi sampai mcm tu sekali? apa brand tu? ;p


    Aki ~ ya la mengkali.. pdhal bisuk2 gitu jg dia main ni.. bikin mau jauh jantung ja tgk cara dia lumpat sana lumpat sini..


    Dev ~ hahahah.. nasib gigi susu yg pecah..


    Nora ~ ya ba nora.. yg my daughter lg la aktif panjat sana sini.. penat mau jaga...

    ReplyDelete
  8. aduyai. trus gigi cam gigi auntie. hu3

    ReplyDelete
  9. Dui gia kecian si Rayyan...harap2 cepat sembuh tu luka di bibir dia tu..dnt worry Just..budak2 mmg mcm tu telampau aktif gia..nanti besar sikit baru dia pandai dengar cakap tu.

    ReplyDelete
  10. kesian rayyan..mesti sakit tu luka d bibir kan sis...

    ReplyDelete
  11. alamak, kesian ur boy..itu gigi pun patah juga sikit..nah,btl2 kuat tu dia terjatuhkan? klu pasal bdarah bibir gara2 jatuh xtau brp kali suda tu my boy..tp mcm besalah..habis tu nangis, main sudah balik..huhu

    ReplyDelete
  12. eB ~ hahahah.. biaq betik? ;p


    Flo ~ itu laitu.. nda pandai jara.. hmm.. bikin sakit jantung mau tgk durang main ni..


    Sabrina ~ sakit time tu ja tu.. bisuk2 main lg.. heheheh..


    Nanak ~ ya ba.. mmg kuat laitu tehantuk. tp nda jg pandai jara... :)

    ReplyDelete
  13. Aduhai....kesiannya si tanak wagu ku ini.... Begitu la anak2 kak masa kecik2 lg, just. Klu bermain2 tu lompat sana-sini macam spiderman saja. Semua pernah pecah gigi, telampau jajal, haha... Bila suda besar, semua jadi pendiam pulak.....:D

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p