Tuesday, August 16, 2011

Moon da Cake!

Besides Raya, Mooncake festival also just around the corner. 

Mooncake pun bersepah-sepah sdh di mall.

Like Stella, mooncake with yolk is also my fav!! Even though the price punya la mahal... Belas-belas ringgit for 1 piece. Tapi tetap kena beli! mau makan punya pasal!! Hohohoho...

I still remember when I was in Uni, me and my roomate, Sab (Congrats Sab for the new born baby boy!) share-share beli 1 biji RM8-yolk-mooncake! Hahahahah... 

Anyway, as at to date, I have yet to buy any mooncake. But last week, my bro, who is working with Starbuck brought home 2 pcs of Starbuck's mooncake... Caramel & Tiramisu.

Starbuck Tiramisu Mooncake
Yg Caramel nda sempat gambar sdh abis! hahaha

The taste so-so seja. Must hunt the yolk one juga ni. *wink*

Till then, Happy Tuesday!

16 comments:

  1. Sa pulak nda suka ada yolk tp kalu ada yolk juga...makan saja! Nda bulih membazir XDXD

    Anyway, Mooncake Chocolate paste tatap idaman hati. Next month bru hunt mooncake, yg mau dekat2 actual day of celebration. Yay!

    ReplyDelete
  2. wow.. 1st time sya nmpk starbucks punya mooncake hehehe..

    ba capat cari yg ada yolk one..ko pun suka pla yg ada yolk hehehe

    ReplyDelete
  3. Sa telan air liur sendiri ni tingu tu gamber T_T sa pun mau makan moon cake oh!

    ReplyDelete
  4. wah.. moon cake my fav too.. Tapi sa pn sma mcm wyne nda suka yg ada yolk. Tapi makan juga saja klu itu ja yg ada.. hehe.. :p

    ReplyDelete
  5. wah looks good bh ni..wei bah nanti mau p cari la ni..heheh

    ReplyDelete
  6. walopn xbraper mnt ngan moon cake.. tgh lapor nih. hu3

    ReplyDelete
  7. ari tu ada ikut kawan-kawan nuffnang team pigi buat test ni.. gila mahal oh ni.. nasib kami dapat fre.. Haha.. tapi dia putung kici2 la.. :-p.. Cuba ni sambil minum kopi diorang.. memang ngam..

    ReplyDelete
  8. ni starbuck punya mesti lg sweet & mahal ni kan sis...nmpk mcm sedap :)

    ReplyDelete
  9. Hi Just,

    Hah, first time se nmpk tu starbucks punya mooncake, cop dia ni atas tu mooncake lol, anyways, must be expensive lah tu kan, and i bet the caramel flavor must be superb!

    ReplyDelete
  10. Entah kenapa, kalau sa pula suka yang plain lotus tu. Haha! Apa la sa ni kan.. :D

    ReplyDelete
  11. Sis Mouren ~ hahaha... nda buli waste brg mahal tp klu sia mmg nda buli telan, nda jg sia mkn tu. kikiki.. mooncake choc sia mo try tp nnt sia ja yg mkn 1 biji.. deiii...


    Stella ~ sia pun baru tau starbuck ada mooncake. klu bkn my bro, nda la akan tau and terasa mooncake starbuck. muahahaha... tp, yolk jg yg manang.. ;p


    DC ~ buli batal posa oo.. hahaha.. ba, beli la even 1 biji.. ;p


    a-Me ~ kamurang mcm my hubby nda suka yolk. sodap baitu. tp, klu ada kena mkn jg kan. heheeh..

    ReplyDelete
  12. beaty ~ ko mau cari starbuck pnya atau yg non-starbuck pnya?? hehehe..


    eB ~ hahaha.. dugaannnn...


    Aki ~ sorou poh ba kan Aki. hahahah... itu starbuck pnya frapucino ari2 my bro bw blk rmh sampai ilang sdh sedap dia. muahahahha.. psst, ko keja d nuffnang ka? deii.. baru mo bekenalan.. ;p


    Sabrina ~ mahal mmg mahal. sweet mcm besa ja.. ntah la sbb sia ni bkn a good food commentor. kikiki..


    Vera ~ expensive sdh semestinya la. My bro yg suka yg caramel. sia rasa besa ja. kikiki..


    AnnieMing ~ sama mcm my hubby la moy.. :)

    ReplyDelete
  13. ish,nda la sis.. hehe.. si Aki kerja di OPis.. tu kawan2 yang ada connection sama Nuffnang yang bawa.. Hehehe..

    ReplyDelete
  14. sy pn suka yg ada yolk..:D but this one look nice o.. ada pla starbuck moon cake kn. hehe

    ReplyDelete
  15. Aki ~ oooooo...


    Cindy ~ i think ramai yg sdh ada yolk kan. yep klu bkn my bro, sy pun nda tau.. hehehe..

    ReplyDelete
  16. sa bukan peminat moon cake..kalau 1 biji tu kena potong 4, 1/4 ja lah sa makan hehe....buli tahan moon cake skrg, mcm2 bentuk dan rupa sudah...

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p