Monday, September 26, 2011

A Sorry-Fruit-Basket!

On recent transaction to dispose a property belongs to my beloved Datuk, we found out that the original Sale and Purchase Agreement been MIA!

The lawyer has been chasing us for the original agreement and everyone involved in the transaction was saying it’s not with them!

I know it was there together with the rest of the other agreements as I managed to duplicate the said SPA. I recalled that Datuk has asked for the stake of agreements which has been returned back to me later on.

I have reminded Datuk about that and of coz he couldn’t recalled. He strongly said that he didn’t take any of the original agreement and ask me to check my files. Hmmm… It make me feel guilty and wondering if I really has misplaced the important document! *sigh* *matai la kalau saya yang salah simpan! Berabisan mencari trus ni!*

I have actually suspected Datuk could have passed the agreement to the House Agent which the House Agent also denied that he is having the original agreement!

The ‘culprit’???

The House Agent!! Naaa kannnnn!!!

He called me to apologies and told me that he already found the agreement in his car bonnet!! How could he keep such important document in the car bonnet?!! Astaga… Being me, I just say ok! Malas mau kasi panjang cerita but deep inside me I am soooo relief!! It’s not my fault! Phewww… He also mentioned that he owes me a dinner! Yayyy… No thanks.. huh!!

The next day… Datuk, Madam (Datuk’s sis cum financial advisor) and I received a fruit basket from the House Agent! Rasa bersalah betul² laitu kunun… Hhuhuuhhu…

The fruit basket

The sorry message!

Anak² yang excited dpt fruit basket! Hahaha

Macam biasa.. Rayyan mmg suka posing! 

Moral of the story : check and recheck before you speaks! 

Till then, Happy Monday!

18 comments:

  1. pandai juga dia mengambil hati..nah kan ketara dia buat salah suda ni...nh untung2 dapat fruit ni..ermmmm ada nanas lagi tu

    ReplyDelete
  2. ada juga kes begitu o kn..
    mm..itu fruit basket lagi mengancam kalu ada durian tu tau..hehe..
    tpi tu anggur la, sdap nya. :)

    ReplyDelete
  3. at least dia akun jg,kalau org lain yg ada ego problem nahhh tiada laitu.

    ReplyDelete
  4. bagus lagi ko SIs,kena pujuk gitu.. kalau sa dulu tem keja di Port Sepanggar,mati2 customer tia mau mengaku ni.. last2 sa hantam balik,next barang dia,palan2 sa urus.. :-p.. Ambek kau.. Hahaha..

    ReplyDelete
  5. beaty ~ itu la ba tu.. nanas2 tu plg manang. wakakka..


    nc ~ hahahaha... kalau durian, nda pyh sdh yg lain. psst itu anggur masam tu. huhu..


    mell_f ~ dia kena mengaku sbb kalau itu transaction fail, komisyen dia pun ilang. hahahhaha...


    Aki ~ hahhah.. cara 'lembut' plg ngam Aki! :)

    ReplyDelete
  6. Cutenya ko punya Rayyan punya posing. Jetson Berhad adik beradik sama Jetson engineering s/b juga kah tu Just, sebab one of our subcon juga ni in previous project.

    ReplyDelete
  7. eB ~ benda free mesti best eB! ;p


    Rose ~ jetson engineering s/b tu kami punya subsi. nda sama ofis. :)

    ReplyDelete
  8. Mesti ko neves berabis da tu kan bla x dpt cari.. kurang asam pny house agent kan.. nasib dia bg ko ni fruit basket.. hehe

    ReplyDelete
  9. cara dia mo say sorry bah, macam org yg mau apology sama girlfriend dia ni hehehe

    ReplyDelete
  10. untung dapat buah-buahan..itu pun sbb mau sorry ja kan..lain kali minta dia flight tiket..haha

    ReplyDelete
  11. germaine ~ ko pikir??!! kalau betul sia yg misplace, confirm kena sake oo! bikin kurang rasa bersalah dia ba tu fruit basket tu.. huhuh..


    carol ~ ya ba.. kin geli jg nih! ahahhaah...


    Kenny ~ hahahahha... since dia hse agent, should ask a house from him ba kan.. wakakaka..


    Sabrina ~ brg free misti siok la.. :)


    Nanak ~ tu la.. hrp he learn from his mistake..

    ReplyDelete
  12. "He also mentioned that he owes me a dinner.."

    "I know how angry u r.. bla bla bla.. please forgive me"

    --> ni statment arrr... mcm tu agent mau mengurat bini sya ja bha.. but, klu serius ikhlas mau belanja dinner.. kita bw satu family.. dinner d JWW Marriot. muahahahaha !!

    ReplyDelete
  13. "I know how angry are you..."

    HAHAHA...mcm surat dari boipren pula minta maaf sama galpren. Berabisan sa control senyum lepas baca...ekeke!

    Sis, thanks for this entry. Sa punya boss pun jenis2 mcm ni juga w/pun baik2 hati nya XDXD

    ReplyDelete
  14. OMG.. I can imagine how worried you are. Thanks God its not your fault. Sia pun pernah juga macam tu, but nasib baik ,I acknowledge receipt sama ask everybody to sign when they do docs transaction with me, including my boss hahaha. My boss pun terpaksa ikut saja tu kalau sia suruh dia initial..:P

    ReplyDelete
  15. sis Mouren --> tu la pasal... bikin "ee er san ser" betul arr masa aku jmpa tu note dlm laci make-up sana bilik.. yg mcm note dari boyfren mau pujuk girlfren ja ni.. hehehehe.. hmm.. sumthing wrong somewhere!!

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p