Wednesday, November 09, 2011

Wordless Wednesday - Cancer Cure

My breast cancer journey!

Sabah Snake Grass / Pokok Belalai Gajah

Bought the plant @ RM10 at Jelebu, Seremban

In my case, am chewing approx 30pcs of the leaves daily! *sigh*


Psst.. for those in Sabah.. di sana senang cari ni tumbuhan!

17 comments:

  1. Ho ho ho.. Sis,Broccoli is the best ever.. Waktu church kami buat seminar pasal kesihatan dulu,ada sentuh pasal cancer and especially breast cancer, and broccoli is the best diet for it.. Sudah dicuba,and kalau boleh,masak terjun ja.. kalau mau masak guring pun,ko pakai olive oil.. He he he..

    ReplyDelete
  2. aki sa pun suka brocoli ni..sa ras mau kasi makan brokoli dalam makanan sia at least 5 kali dalam seminggu ni...

    wah sa inda tau ni barang owh just...

    just pray for your healthy!

    ReplyDelete
  3. True,byk sy nampak itu Snake grass bjualan sana gaya st tapi sy tia tau pula good for cancer. good info.

    You mean u chew it mcm org makan daun sirih tu? what's the taste like?

    ReplyDelete
  4. ada jantan sm betina ni kan...rumah my mom ada yg lebar2 daun dia..

    ReplyDelete
  5. iya mcm sa pernah nampak juga ni plant but tau lah kalo nda perlu, nda peduli apa guna dia.... take care Just. hope your treatment is well.

    ReplyDelete
  6. Klu jumpa ni tumbuhan, kak pun mau beli dan tanam......:)

    ReplyDelete
  7. Haha okay.. so much new info for me to learn here :D

    Get well soon Just ^^

    ReplyDelete
  8. Or snake grass ni kan. Ada jual ni just, where you can minum macam tea. tapi daun dia yang sdh kena process.

    ReplyDelete
  9. Aki - thanks for the info Aki! mau p bili brocoli laini.. :)


    beaty - cuba ko google ni plan beaty.. bnyk info dia! :)


    Mell_f - yup.. chew mcm mkn sireh. rasa daun mentah lor. hahah.. nasib baik nda kelat2 mcm tu sirih. mula2 mkn, 1-2 helai ja sia dpt. now dlm 15pcs sdh.. :)


    Nanak - ya ka moy? sia nda tau oo.. sia bili seja.. hahha..


    Carol - ya gitu laitu carol. Bagus utk prevention jg ni plan ni. Thanks Carol.

    ReplyDelete
  10. Kay - cari la pastu tanam 2-3 pokok. teda sakit pun buli mkn ba for prevention. :)


    Stella - yup.. ini la salah satu utk cure. :)


    Kak Imun - ngam tu kak!


    DC - thanks DC. :)


    Rose - ni laini mcm mau cari yg tablet or tea bag. :)

    ReplyDelete
  11. Thank you for sharing! Hope u get well fast! God bless you!!!

    ReplyDelete
  12. Hope everything works out Just. God Bless.

    ReplyDelete
  13. kalau nda silap ni daun rasa dia manis2 kan moi..
    Anyway, chayo2 just... keep up the +ve thinking..

    ReplyDelete
  14. just, my fiance' s grandpa recently diagnosed cancer..n sa terus teingat ni post ko ni..

    n my FIL pun suggest mau ambl ni minuman utuk the granpa

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p