Monday, August 27, 2012

Ceritera 1 Syawal 2012

Hi ppl!! Am back from 1 week Raya break! Macam tidak pandai cukup2 bercuti kan! Padahal baru start masuk ofis! Hehehehe...

Straight to the point!

Tema Raya thn ni : Purple!!

Well, it was either purple or maroon. I got both colours tailored by Cath. Thanks Cath! I love your workmanship so very much!!

No, I didn't buy the kain purposely for Raya. Those kain were from Hubby during his trip to Bangkok and the other kain was from my ex-colleague during her trip to Phnom Penh! So, yang lain have to follow mummy's colour! Heheheh... Since most of them punya baju terbeli warna purple, so yeah.. purple-ling Raya la this year!

Standard 'tour' on 1 Syawal if we are not going back KK for Raya will be home-Sentul-Gombak..  

Comel kan mereka! Hehehe..

Us with mom and bro!

Family photo
Ini saja kuih raya saya tahun ni!  Taruh dalam basket sinang mau angkut! Heheheh

So after photo session at home, we headed to Sentul, sibling-in-law's house. FIL is there too. Unfortunately, MIL is in KK. She went back a week before Raya due to urgent matter.

@ Sentul


Hubby's sibling + Ayah

Next, Gombak-my uncle's house. As usual, the food at my uncle's house never fails to satisfy us!! The wife is really good in cooking!


@ Gombak

With Aunt Evelyn

Us
  
Bila sdh kenyang, balik rmh rehat! *smile*

The next day ada short trip to.... TUNGGU!!

9 comments:

  1. Selamat Hari Raya, Just!

    Sia pun satu minggu cuti, wahahaa. Siok o kan, tapi terus sia rasa tda mood mo kerja ni hahaa.

    Purple! Cantik semua baju kamu yang purple. Even lain-lain purple dia, tapi smart ni combine hehee.

    Happy Monday, Just!

    ReplyDelete
  2. Comel nya si ryan sama ryanna..makin terserlah ba tu putih sebab pakai baju color gelap kan. (^^)

    ReplyDelete
  3. kiter samer color... :)
    slamat hari rayer just & maaf zahir n batin :)

    ReplyDelete
  4. Meriah juga Raya kamu woh kan Just..love the purple theme tapi tu 'brooch' ko juga lah paling manang...

    ReplyDelete
  5. Armstrong - ada cuti susah teda cuti pun susah kan arms! hehehee...

    Anne - heheheh.. kalau pakai cerah pun makin nda nmpk abis sama kaler. hahaha..

    eB - heheheh.. you too eB!

    Rose - hahahha.. brooch jg yg kena nampak kan! hahahahah...

    ReplyDelete
  6. Looking great, moi! Selamat Hari Raya, maaf zahir & batin ^^

    ReplyDelete
  7. cumil betul dorang lily n rayyn ni. he he pandai durang pose depan camera ni..

    just sa happy nmpk ko semakin sihat ni.. tu muka nmpk ceria betul ni just..

    apa2 pun selamat hari raya kio..semoga selalu bergembira..

    ReplyDelete
  8. Sis Mouren - hehehee...

    Annie - tengkiu!

    Beaty - ya ba pandai sdh dorang beposing! ya misti mau happy2 selalu ba baru cpt sembuh kan.. :)

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p