Monday, October 29, 2012

Lagi pasal Pure Marine Collagen

Hari tu I ada post pasal Pure Marine Collagen. Berdasarkan pageview, ramai yg google benda ni. Ada gak yg contact and komen tanya pasal benda ni. Tapi, sorry la.. actually I tak jual. Kawan yg jual. Tapi, mungkin I pun nak jual kot.. hahahah... InsyaAllah.. 

Before nak jual tu, I nak try dulu. Pastu baru konfiden nak jual. Baru la best dan yakin nak jawab soalan2 anda semua! Ceh!!

Update : Contact saya kalau berminat utk mendapatkan Pure Marine Collagen Gred AAA (ungu). :D

I tambah lagi info pasal Pure Marine Collagen ni utk tatapan kite semua..


PMC Gred A

Pure Marine Collagen ni kolagen mentah.. 100% asli dan belum diproses.. memang takde campuran bahan2 lain. Tinggi dengan kalsium, kalium, zat besi, magnesium, iodine dan zinc. Mampu mengawal paras gula dalam darah dan anti-oksidan.

Ia bukan dalam bentuk serbuk. Ia adalah tumbuhan marin (rumpai laut) yang telah dikeringkan dan kaya dengan kolagen, takde bahan kimia langsung..

Takde side effect yang buruk melainkan kulit makin licin, cerah, tegang dan cantik..

Antara kehebatan 100% KOLAGEN ASLI :

* Nilai2 nutrisi kolagen ni 10x ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu (satu mangkuk kecil RM 300)

* Khasiatnya sama dengan sarang burung layang2 (RM 400 hingga ribuan ringgit)
* 24% kolagen ni bersamaan 2 keping sarang burung layang2
* Kalsium 37 yang lebih tinggi daripada hati ikan
* PH bernilai 7.6

Jika diamalkan seharian kulit akan nampak semakin cerah/putih. Dalam masa seminggu akan nampak kesannya especially pori2 muka akan rapat dan nampak licin.. jadikan ia sebagai masker pun boleh.


Yang paling best, sesuai untuk preggy women 6 bln ke atas utk dapatkan kulit baby yang putih dan kulit cantik. 

**Bagi wanita yang sedang berpantang & menyusukan bayi, boleh ambil pure collagen ini dengan syarat tidak boleh lebih 5 gram sehari kerana kandungan iron adalah tinggi**

Terdapat dua cara penyediaan. Penyediaan B dah ada kat entry sebelum ni. Sila rujuk semula.

Penyediaan A :

Cara Penggunaan : 
1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali
2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
3. Simpan air rendaman tadi dalam bekas yg lain dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan (air rendaman boleh digunakan utk merawat tumit kaki yg merekah!)
4. Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus
5. Selepas mendidih biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais (stok untuk 4 minggu) – simpan segumpal kolagen mentah yang telah direbus tadi (seperti agar2) dalam bekas bertutup ke dalam peti ais untuk dijadikan masker

Cara Pengambilan :
1. Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur)
2. Ambil air rebusan kolagen dari peti ais (akan jadi seperti jelly), ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas – boleh juga dicampurkan dengan sunquick/air buah
3. Sebelum minum tu baca Bismillah & Selawat =)

Cara Membuat Masker :
1. Cuci muka 2-3 kali supaya pori2 di muka terbuka luas
2. Sapu rata gumpalan kolagen tadi di muka (sangat bagus dibuat setiap hari)
3. Biarkan lebih kurang 15 minit atau boleh juga dibiarkan semalaman sebelum dicuci




Jom ber-PMC!

11 comments:

  1. pemes ni brg ni skng..hari2 sy kena tag..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. kwn sy ba yg berminat ni.. so sy pun tumpang2 info la jg.. :)

      Delete
  2. Hehehe.. perasaan mo mencuba tp scary btul tu rupa bentuk Kolagen Mentah

    ReplyDelete
  3. Pames betul colagen2 thing ini sekarang kan sis. Bah, ko try dulu gia macam mana. Sa pula asyik mencari produk mau kempis perut tanpa telan pil or apa2 saja yg perlu makan kunun...yaiizzz!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahahah.. kalau sia pun nda mau yg pil pnya sis! corset la sis!

      Delete
  4. Yang pakai masker tu best...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mau rajin jg tu. kalau malas, naa... sampai bekulat laitu! hahaha

      Delete
  5. ah sa kalau pasal beauty skg ni kurang betul as just..mau kasi limpas lu sa pny MS ni baru ada semangat balik kali

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p