Monday, November 26, 2012

3rd Baking : FAILED!

Since I still have whipped cream, I attempted to bake Hokkaido Chiffon Cake on last Friday nite!


Rupa dah ada... tapi....


kek tak jadi!!


There is nothing wrong with the recipe, definitely!

I think I didn't beat the eggs until foamy. Blaming myself for not really study bout the "Kaedah kaup balik". :(

Not going to give up. Will try this recipe again in future and will blog out the tutorial if I made it! :)

So, utk merawat kekecewaan di hati.. heheheh... ada dua projek baking yg menyusul.. next entry ok! *wink*

p/s : Happy buffday Datuk Teh! Wish you good health and long life! Thank you for all the supports during my hard time. 

20 comments:

  1. Good try..Don't give up..Klu ko di sini...sdh saya pi rumah ko tu pi merasa..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahah.. kalau sy d sana.. komfom sy suruh ko dtg main 'masak-masak'.. hahahahah

      Delete
  2. sorou poh ko bake..at least ko bake kan..dari sa inda tercapai bah baking sa..

    nnt try lagi bh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. beaty, ko tggu anak besar sikit la baru baking.. hehehehhe

      Delete
  3. jangan putus asa.. cuba lagi.. ye..

    ReplyDelete
  4. rajinnya ko buat kek...sya suka juga bah mo buat kek2 ni tapi malas...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum ni nda pernah rajin baking pun. 1-2 mggu ni kerajinan di tahap yg tinggi.. hahahah..

      Delete
  5. Jangan putus asa ko..bulih try lagi! Yang pasti cookies ko sia suka :D Sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. ko jaga hati sia ja tu kan?! ;p

      Delete
  6. mcm sadap sy nmpk ni..bwh tu masih mentah ka? bah,jgn putus asa ah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya mcm msh mentah tp bila kasi bake lg balik, nda jg pandai masak2.. nda kembang tu telur sia pukul kali tu.. ntah la.. huhuhu

      Delete
  7. rajin kau just....kalau sy ikut mood tp selalunya buat red velvet atau coklat cake....ndak pa,try lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahap kerajinan sy yg paling max sekali ni mil! nda pernah seumur hidup sy serajin ini membaking. hahahahah... oya ka?? next mission sy brownies! hihih..

      Delete
  8. klu sy yg baking, ada seja yang nda kena... ada sekali tu, sy buang dalam 80 cupcakes sbb hangus. haha..

    bigini la klu dunia memasak kali kan.. hihi..

    dun give up ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ka?? alaa.. sayangnya kan.. tp itu la.. nama pun bkn pro/chef kan.. heeheh..

      Delete
  9. Haha, ko kan kasi ingat sa psal kuih keria (kuih ubi bentuk gelang) yang sa buat dulu. Sudalah kembang besarr..lepas tu talampau banyak sampai my mom ckp 'ko mkn lah semua...' haha!

    Tapi sa bulih buat dengan baik lepas tu. Eleh sis, ko bulih tu. Kasi banyak latihan saja hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah.. manada la urg yg berjaya tanpa kegagalan kan sis.. hahaha... ayat skema!! ;p

      Delete
  10. gigih berusaha kan? hehe jiayou2x hehe

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p