Tuesday, November 20, 2012

Pure Marine Collagen merawat & mencegah Kanser

"Garam berasaskan rumpai laut untuk merawat dan mencegah kanser termasuk payudara.

Hasil penyelidikan membuktikan bahan berkenaan dipercayai dapat membantu menguruskan penjagaan kesihatan membabitkan penyakit tekanan darah tinggi, obesiti, diabetes, kanser dan kolestrol tinggi."


Artikel Harian Metro bertarikh 3 March 2011
Artikel di atas sebenarnya pasal produk KardioMate yang juga menggunakan bahan asas rumpai laut. Sorry, no komen pasal produk KardioMate ni sbb tak try pun. 

Tapi yang pasti, salah satu produk rumpai laut yg sgt meletop di pasaran skrg ialah PURE MARINE COLLAGEN

Antara khasiat Pure Marine Collagen :

  • Melaraskan BERAT BADAN dan HORMON, peningkatan PAYUDARA
  • Anti-bakteria, membuang TOKSIN
  • Menghilangkan SEMBELIT
  • Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension
  • MENCANTIKKAN KULIT, MELICIN dan MENEGANGKAN kulit serta PAYUDARA (anti penuaan)
  • Memulihara sel-sel kulit mati (JERAWAT)
  • Menormalkan fungsi kelenjar tiroid
  • Memperbaiki masalah KULIT dan RAMBUT (kelemumur), mengurangkan KEDUTAN, TEMPAT HITAM, SELULIT DAN JERAWAT
  • Membantu meningkatkan METABOLISME
  • Meningkatkan fungsi stomatch
  • Membantu menghapuskan nefritis, Artritis, basal
  • Menguatkan saluran darah, meningkatkan penyakit sendi, kecacatan kolagen, darah badan dan purpura   haemorrhagica
  • Meningkatkan PEREDARAN DARAH, dingin dan mencegah sakit bahu
  • Berkesan bagi orang-orang yang telah sarcoma (kancer) atau TUMOR 
  • SLIM UP abdomen dan PUNGGUNG anda, melembutkan kulit dan mengurangkan sakit pinggang
  • Mencegah ANEMIA
  • Mengisi rawan antara sendi, menguatkan tulang, sinews dan ligamen serta lebih rendah sakit belakang dan sebagainya
  • Merawat tumit merekah
PMC yg mempunyai tekstur seperti agar-agar
Sedia utk dimkn begitu sahaja! 3 sudu besar pagi + 3 sudu besar malam
Boleh rebus dgn daun pandan spy wangi!

Saya dah start dah 'berkawan' dgn Pure Marine Collagen ni sejak 2 minggu yg lepas.. Paling rajin bila ber-masker sebelum tidur. Nak merajinkan diri utk makan la pulak lepas ni! ^_^ Ofismate I yg beli PMC ni pun sgt rekemen PMC ni. Sila baca testi dia kat sini. :)

Jom ber-PMC! ^_^

Berminat nak dapatkan PMC ungu gred AAA? Contact saya. :D

13 comments:

  1. Makin semangat aku nk berPMC lepas nie.. Sabtu nie nak g check kolestrol plak turun ke x :P

    ReplyDelete
  2. lps beranak i want to try tis..mau bermasker kasi ilang ni pigment...

    ReplyDelete
    Replies
    1. preggy pun buli ba.. 6mths ke atas la..

      Delete
  3. Ooo..Bagus pula tu PMC kan Just..Boleh kasi kurang darah tinggi, diabetis and kolestrol kah tu...? Mcm mana cara dia..mau minum kah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya bnyk khasiat dia. rebus pastu simpan dlm esbos. mkn mcm tu ja atau campur dlm minuman pun boleh.. bleh bikin masker jg.. :)

      Delete
    2. Oic...Ok kah tu makan tu Just..Mcm teda selera jer tgk tu..heheh

      Delete
  4. wah banyak khasiatnya.......yang buat masker tu bole makan juga kah....?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg bnyk khasiat dia.. iya, yg mcm agar2 tu utk mkn/minum la tu.. ambil sikit utk masker.. :)

      Delete
  5. eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... ni yg buat sa teringin sangat try ni. hehe. oder juga ni nnt tau sis.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahah... naaa apa lagi.. order la!!

      Delete
  6. Ini salah satu my wish list..eh! must buy for Christmas. Sa mau taruh di muka sa. Sa nampak suda keberkesanaan dia. Arggh! sa mau cantik!!

    ...mcm tertekan mau cantik pula sa kan sis. *emo emo*

    :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah.. sampai masuk dlm must buy for xmas lg tu! beli la sis.. tggu apa lagi! nnt nda sempat mau cantik tu kulit!! hahaha..

      Delete

You're 'bout to corner... ;p