Monday, December 10, 2012

Bila Despatch Boy Eksyen!!

Lately, we, the Company Secretarial Dept having so much trouble with our Despatch Boy! Actually, we are facing the same situation before this but I think it's getting worse recently.

Every time we get him to dispatch or collect documents, he will makes lot of noise (excuses). He will says he is busy la. He is rushing for something else la. Last day of EPF submission la. Eeiiii... Every time ok! Every session. Means every morning and every afternoon!! Goshh...

Can you imagine he can asks for KFC treat if we ask him to attend to urgent matters?!

Common on la! You have been paid to be a Despatch Boy ok?! And that SHOULD BE YOUR RESPONSIBILITIES!! This is your priority not busy with your part time job!

You should just accept all the tasks coz they are your duties! Bukan bising2 bagi alasan! Kalau tidak dapat siapkan kerja, your time management is s*cks!! Grrrrr...

Things get even worse when he is on leaves or when his plate is full. We will have to arrange ourselves! 


That happened this morning when I have to take cab to Petaling Jaya to get one of our Directors to sign urgent documents. Geram tahap gaban!!!

Even the HR Manager has to collect document coz the despatch boy was unable to make it last week! Teruk kan? Sungguh tak patut!

Please HR.. Pls do something about this! Either hire one more despatch boy or get ready a back up plan!

24 comments:

  1. he should be fired long time ago... memang he deserve it klu btl2 happen.. kin panas ne..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn kena fired.. tmbh kena syg tu.. huhuhuh

      Delete
  2. Betul bikin panas kann...Bila disuruh, ada saja alasan dia...Suruh dia berhenti keja lah, klu gitu Just...huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kin panas. kami suspect dia ada part time keja d luar ba.. tu la bnyk alasan tu.. geram!

      Delete
  3. Terlampau la ba juga ni despatch boy.. ada juga begini

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kena back up ja dari superior dia tu yg jd gini tu..

      Delete
  4. terlampau juga tu manusia tu sis. kasi suruh hr sis kasi ganti sama sa saja la kerja tu hahahaha

    ReplyDelete
  5. mcm xguna ja ada despatch boy klu gtu..nda perna kna warning ka tu? gaya mengalahkan bos..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la psl. baik la kami ja jd despatch boy kan.. sia rasa nda pernah kena warning tu. kena back up lagi ada la.

      Delete
  6. Sis, kami teda despatch boy tapi adalah orang 'mulia' hati membantu hantar-menghantar surat ni. Bah, complaint kaw-kaw bah to HR about this fella!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh kamu teda despatch ka sis.. kami ni bnyk banking matters. Manager back dia ba susah jg.

      Delete
  7. haiishhh...da kerja sendiri pon x mo buat...
    melampau ni urang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik nda pyh apply jd despatch kan.

      Delete
  8. harap sikap dia tu akan berubah atau akan dibuang kerja. memang menyusahkan betul orang macam ini. Aapapun wish you all the best ok, tidak sabar sudah mau balik sabah ni kalau saya hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. makin teruk ada la tu org tu.. deii.. aik?? cuti approve ka?

      Delete
  9. Kami pun perna ada staf mcm tu. Lama betahun2 bru dpt kasi sack dia cos inda gia juga ble suka2 mo kasi berenti, misti mau ikut prosidur. Kin panas juga kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ba.. tp tula.. kin panas! Mcm c taie2.. hahahaha

      Delete
  10. lain juga despatch tu...bikin panas...

    ReplyDelete
  11. we r having the same problem too here. Lama lama malas sd mo tegur.kalu tidak mo buat biar the HOD of dept drg saja yg handle. Lol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini laini.. sampai HOD sdh ni. tp belum lagi ada apa2 action.
      Thanks for dropping by. :)

      Delete
  12. opis sebelum ni pakai CTWide.. ok la...
    opis la ni jer kedekut taik idung masin

    ReplyDelete
    Replies
    1. CTWide? nak suruh HR consider la. hehehe

      Delete

You're 'bout to corner... ;p