Friday, January 25, 2013

Bila HP Tertinggal!

Apa  korang rasa kalau HP korang tertinggal kat rmh??

Nak patah balik rumah amik HP tak??

Rasa nak jerit tak??

Rasa nak nangis tak??

Rasa serba tak kena tak??

Rasa separuh jiwa ku pergi tak???

Alahaiii.... kenapa la HP aku bleh tertinggal ni!! Tu la.. charge lg HP tu sebelum gerak pagi td!! Tak nak dah charge HP pepagi! Selalu tertinggal! Hari tu pernah tertinggal gak tapi hari tu baru je gerak. Masih kat area rmh lagi. So, patah balik ambik HP tu... 

Tp pagi tadi, bila dah sampai ofis baru perasan HP tertinggal! Wuarghhh... rasa nak nangis! Dah la ada apppointment nak hntar PMC kat kawan. Aduiiii.... 

Nasib baik aku tau kawan tu mmg jenis cek email ofis, Secretary la katakan.. so, aku email je la. 

Ngan mak and hubby pun aku dah bgtau HP tak bawa hari ni.

Tapi, hidup rasa tak complete kalau takde HP!! Huhuhuhuhhu... 

Kat ofis, FB kena block. So, mmg ber-FB dari HP jer. Tapi, bila HP tertinggal... rasa mcm tak ber-connect je ngan dunia luar! Statement poyo!! Hahahaha..

Cakap pasal HP, tiba2 jeles je ngan org2 yg ber-Samsung Note... rasa mcm nak upgrade jer.. tp takpe la.. BB aku msh berfungsi dgn baik sekali. So, sila berjimat-cermat! Hehehehe..

My BB yg dah almost 1yo!

Kawan2 Sabahan, sila abaikan entry yg ber-slang KL ini.. jiwa sgt kacau tiada HP di tangan! Wuargghghghghgh...

Psst.. Belle, kalau ko balik rmh lunch nnt, tlg ambil HP sia... hahahahaha..

30 comments:

  1. Alamak...sya blum pernah tertinggal hp oh. tapi kalau trtinggal time2 konflik haha biarin tertinggal!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sukung! actually, siok jg.. sbb mcm peaceful ni.. heheheh

      Delete
  2. kalu sia tertinggal hp di rumah time kerja, teda masalah... hahaha!
    Tapi kalu tertinggal time mo keluar pigi mana2 atau di ofis, sanggup sia patah balik pigi ambil...hehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pdhal dulu2 time teda hp ok seja pun kan.. hahahahhaha

      Delete
  3. Sia pernah trtggl handphone d ops k dah smpai Ampang Park sia patah balik ke ops.. boleh?? Ko ado? hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. astaga... kalau besok dia, hari bekerja.. sia kasi biar ja la.. ;p

      Delete
  4. Sya pernah tinggal hp di opis masa balik keja...pertengahan jalan baru ingat hp sana ampai2 atas meja...sanggup ni pusing balik wlupun jauh dan jammed demi kerana hp...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaa... kalau sy tu, sy kasi biar ja kalau bsok dia kerja. kalau weekend, tepksa la patah balik..

      Delete
  5. Huhu...HP tertinggal.. sa pernah juga tertinggal tapi d rumah la..Klu d rumah tertinggal ok jer..klu tmpt lain mesti mau ambil pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah jg kalau teda hp ba kan.. mau call2 pun susah...

      Delete
  6. I used to feel like dat. tapi skg...sejak dah kawen, I rasa biasa je kalau tertinggal hp. coz they can contact me everywhere.
    through email, through office number, and through my close frens. hahahaha

    ReplyDelete
  7. Susa hati jga klau tinggal hp. Sbb sia fikir psl if any emergency ja e.g. klau ko tengah driving tiba2 kreta rosak or tyr pancit, hp lah penyelamat, then klau ada kesusahan family, hp lah yg kin connect. Satu lagi, hp ni mcm address book juga, smua contact details dlm sana. Hubby pnya fon number pun blm tau lgi sia ingat ka inda ehehe... cuma, sia inda snggp mo pi ambi hp klau tetinggal. Biarlah byk missed kol n sms (bagus kalau hehehe...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan.. kalau sdh emergency, mmg besa nya mau pakai hp. kalau ada kwn, buli pnjam hp kawan. tp kalau saturang2.. adeiii... astaga naa.. hp no hubby ko nda ingat ka?? heheheh...

      Delete
  8. Lol, setakat ni belum pernah tertinggal hp...if iya se terus balik rumah ambil plus nda berapa jauh juga hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dekat, mmg patah balik seja la.. ;p

      Delete
  9. kalo setakat tinggal di rumah masa mo pi kerja, sy masi buli tahan lagi Just... tapi kalo mo travel biarpun yg mau pi papar ja, tertinggal fon tu sangat dirasai tu. like edith said, in case of emergency bah....trus teringat duuuulu masa masi travel back n forth keningau n kk, pernah pancit tayar tengah jalan kimanis. kalo bukan pasal henfon, nda tau lah pa mcm sy survive sana tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau mau travel, mmg hp nda buli tinggal owh.. matai owh!!

      Delete
  10. Kalu sa lupa hp, lakiku jadi mangsa kana marah. Kena marah2 pdhal bukan salah dia pun!! Saja lepas rasa kesal sama org lain. *palui!*

    Kalu hp tertinggal sa tdk pernah patah balik...kasi biar saja sbb sa malas ingat tu traffic jammed!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahah... gitu laitu. mau lepas geram sendiri kan..

      Delete
  11. Aduiii....memang siksa klu ttinggal hp. Terasa diri hilang, lepas tu seolah2 tiada siapa yg jumpa kita....ha3...bikin marah kan....:D (pengalaman sendiri)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya kak.. tmbh2 lg skrg ni susah cari public fon. huhuhuhuh...

      Delete
  12. Sa paling tia suka tuh kalau tertinggal HP di rumah mcm sesak napas sia terus hahaha bukan apa, sekarang nih semua kelengkapan utk mau entertain si kecik ada dlm tuh HP so kalau tertingal nah lugai2 lah tuh mau kasi diam dia time dlm kereta especially on road trips. yg keduanya is how to take picture? kan kitaorang nih kaki blogging so HP selalu mau kena guna mau tangkap gbr sini sana...heiyahhh, susah bah. Pernah tuh sia kena bising oleh hubby sbb suruh dia patah balik just to take HP jah hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah.. itu camera jg ba yg kena risau jg kan.. hahahah...

      Delete
  13. Saya pernah tertinggal hp dulu masa time saya masi keja. Nasib ada fon ofis, bulih pakai kijap hehe. Online pun boleh..nasib jg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau d ofis seja stil ok la.. tp after ofis mau jalan2 kan so tu yg susah sikit tu.. lost contact ni.. public phone pun susah cari skrg. huhuhuh

      Delete
  14. Staga.... ari 2 ni ari baru tebaca ni entry....hahahaha....ko nda call opis sy..save di calender no opis sy.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... tepa.. sia mau call mem tnya no hp ko tp malas sia.. abis dia blm terrer guna tu hp dia. tp mmg susah owh teda hp. huhuhuuh..

      Delete
  15. sandi bah telupa hp.. he he sekali balik ruma kan banyak mis call...

    ReplyDelete
    Replies
    1. fb notification yg paling bnyk! hahahahha

      Delete

You're 'bout to corner... ;p