Thursday, January 03, 2013

Melancong dengan easy payment plan!


Nak jerit sekali lagi… it’s 2013! Cepat masa berlalu kan.. ye saya tau! ;p

Bila blogwalk baca azam kawan2.. mostly semua nak gi travel or vacay.. ada yang nak sebulan sekali travel.. wow! Honestly, sebulan sekali nak travel, mmg saya tak mampu! Huhuhu…

So, cukup la azam saya utk travel at least sekali dalam setahun.. kalau boleh, trip setahun sekali  tu biar la trip  cuti-cuti-bukan-malaysia.. Negara seberang pun takpe.. hihihi…

Last year, saya ke Singapore. This year, kalau takde aral melintang, InsyaAllah bulan Mei nnt! Pegi mana? Jeng jeng jeng… biar la saspen! ;p

Sebelum ni, saya lebih suka urus sendiri hal2 percutian (ceh! Macam la sebelum ni saya selalu travel! Hahaha). Dari hotel, ke transport, ke makan.. semua hasil carian google. Ada sesetengah org pula lebih suka book ground pakej melalui travel agent. Ye la.. malas nak pening2 kan kepala kan.. 

Tapi sekarang ni, sejak Hubby dah kerja dgn travel agency, saya kena la support dia kan… So, kena la amik pakej ngan dia… heheheh… Kalau dia bg pakej mahal, saya reject cari lain! Oppsss…. 


Biasa nya kalau book melalui agent, kena bayar brp % deposit utk secure booking pastu balance kena bayar sebulan sblm depart. Opsyen lain yang di-offer oleh Smile Vision Holidays ialah… Easy Payment Plan. Alaa.. ala2 ansuran bulanan kalau beli barang tp yg ni travel la. Kalau org sabah bilang, CCM! LOL


Personally, ok jg idea easy payment plan for travel ni. Bayar amaun ansuran selama bbrp bulan yang telah ditetapkan/dipersetujuhi, pastu travel. At least, takde terasa beban nak bayar lumpsum sejumlah amaun besar utk travel. Setuju tak?

Untuk makluman lanjut, sila call Smile Vision Holidays : 03-9283 4480. Cari Nuzir dan sebut nama saya utk diskaun! Hahahah… yo-yo-oo je saya nie! ;p 

16 comments:

  1. Wow siok oh sis..ada ka gitu sini sabah? yg ccm punya? hahaha paling lawak tu ayat bah ccm.. ngam2 mood vacay sdh ni skrg hihi..adoi sya pun x mampu o sebulan skali bt trip outbound..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheehe... ko baru blik dr philippines ba kan.. siok! btw, buli ba jg ko book ground package dr hubby sia ni.. bkn dia kira ko d mana.. yg penting settle payment before trip. :)

      Delete
  2. THIS IS VERY NICE! hehehe...ada brochure ka just? ngam ni kalau CCM..hehehe..nda terasa sangat mo bayar ni.. :)

    ReplyDelete
  3. tunggu...berapa kali buli ansur ni? B-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Brochure simple ja belle. nnt sia bg ko. itu buli dirunding.. hehehe.. :)

      Delete
    2. bah.jangan lupa a...nanti sy mau kasi tingu si max sambil angkat2 kening...kekekeke...

      Delete
  4. bah... apa lg... call saya.. nanti saya bg kamurang diskaun.. hehehe.. thanks honey sbb promote :)

    ReplyDelete
  5. bagus ni...bah, nanti sy cari ko asai...ada hati mo bejalan this year ni...

    ReplyDelete
  6. Mau menangis sa tinguk psal ni. yaiii..haha! Tidak sangka ada juga sistem CCM kalu mau melancong ho ho ho!

    Tapikan sis, sa belum bulih melancong sbb takut tarikh yg kana booking ngam2 sa exam dang! dang! and dang!

    Tahun depan kali ni (=_=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tepa sis.. kasi settle dulu semua exam ko.. ;p

      Delete
  7. wah best oo habis la rancangan nda mau bercuti thn nie >.<

    ReplyDelete
  8. wah..best la boleh buat installment..
    tp sya je yg beria2..asben cnfm akan pangkah siang2..hihi...
    *teringat dulu time kje travel agent..best..*

    ReplyDelete
  9. Waa..kalau mcm nie..best pi melancong kan..boleh ansuran mudah lagi..hehhe

    ReplyDelete
  10. Moy, walaupun 'urusan' belum settle tapi sia mo juga tgk tu brochure..bisuk bawa aa..hahaha!

    ReplyDelete
  11. best nya hubby kerja travel agent... :)

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p