Monday, January 21, 2013

My 1st peplum!


Sana sini org tayang peplum masing2. 

Padahal my first peplum was in 1989! Kamu ada? Hihihi..

It was tailored by my aunt's babysitter next door. :)

Meaning to say.. fashion trend 80an dtg balik.. 

Parent siapa-siapa yang msh simpan baju-baju 'antik' sila jgn buang sbb fashion tu akan 'naik' balik.

So, bleh melaram dgn baju antik masing2.  LOL

Tapi, masih muat ka? ;p

Btw, it was my bro's 6th bday on the pic above. *wink*

34 comments:

  1. Huhu..gambar dulu2 oo..Umur ko berapa tahun nie...Ini dirumah putatan nie kan..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy 10thn ni. heheheh.. ya putatan la mana lg.. ;p

      Delete
    2. heheh...Waa..lama oo..mesti ko dari kecik tinggal sana kan...Sa tidak ingat ooo, berapa umur sa waktu tinggal sana...Tapi yang sa ingat...masa sa tadika sa tinggal sana sdh tu...

      Delete
    3. Sy dari thn 88 ba tggal sana time tu sy darjah 3. ko lg lama tggl sana kalau gitu..

      Delete
    4. Oh ya kan..klu gitu, lama sdh saya tinggal sana kan..heheh.. May be sa umur 4 or 5 tahun kali tu...

      Delete
  2. Itu pesen pusing balik saja bah kan.....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya.. puas fesyen baru.. cari balik fesyen lama.. hihihi

      Delete
  3. Replies
    1. haishhh.. kita bkn sama zaman ka? hihihihi

      Delete
  4. aik sa teda pakai o bju mcm ni... hahah sebab sa baru lahir ba kali masa fesyen ni hot me hot. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh.. skrg hot blk ba ni fesyen. bleh la beli utk pakai p ofis. ;p

      Delete
  5. wah! my year of birth hehe.. ya btl tu, saya baju retro dari nenek saya punya lg masih kena smpan smpai skg :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada event with retro theme.. naa buli pinjam! Hahahah

      Delete
  6. Aunty sa pakar jahit baju peplum so time kecil sa baju peplum mimang banyak...
    Tapi cute bah baju mcm tu hehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. naa ada pula tailor terdekat ko tu sis. hihihi... tp bila dtg fesyen baru, terus kana kasi lupa sdh tu peplum. mcm besa la kan.. hehehhe

      Delete
  7. Hahaha..naik balik tu peplum punya fashion

    ReplyDelete
  8. Haha..balik lg tu peplum punya fashion. Mcm sya ingat sya pun ada time kici

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya ba stel.. sia rasa kalau dulu2, mostly main jahit.. ;p

      Delete
  9. hahaha..my mum pun kan just klu nmpk baju vintage yg sy pkai trus dia ckp, 'eh? mama dulu ada baju begini punya style, bikin bawa pigi mengajar' hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haahhahah... kesukaan la mama ko tu kan.. hihihi..

      Delete
  10. Mana juga ko kurik ni pic no moy? hehe..
    Mcm sia pernah pakai baju mcm ni style time kicil2 tapi kurang pasti.
    Yg pasti sia nda pandai berfesyen..Wakakaka!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... sia mmg ada best of the best pnya photos yg sia simpan ba moy. so nda susah mau kurik cuma malas mau scan ja. hehehe..
      time sia kicil2 mumy sia suka jg kasi fesyen2 sia tp bila sdh teen kan, nda sdh sia mau berfesyen. mau rugged2 kunun. hahaha

      Delete
  11. oh yes, yesteryear's fashion is always being refreshed whichever applicable tu...cantik lagi tu kaler baju ko Just :)
    i love my mom's shift dresses yang dia pakai time 80's...tapi sayang badan sy nda cukup isi mo fit in baju dia...kalo mau juga, hafta do lotsa alteration ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skrg ni lg la kan carol. mostly modified blk fesyen lama. ya ka? hahaha.. ba, kasi tmbh isi ko ba.. hhehehehe... i think nnt sia blk kk, sia mau minta blk anty sia pnya dress dia yg dulu2.. pernah sia pakai dress dia time sia d matrics dulu. kena tgk ja ni.. hahahaha

      Delete
  12. kan...skrg sana sini peplum
    fesyen dulu2 tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. yup peplum plg menang skrg ni.. :)

      Delete
  13. haah la kan kak just, peplum ni zaman nenek nadia lagi.
    tapi dorang xde la panggil peplum bagai kann. ;p
    dorang panggil baju saloma kan kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah.. nak google neh dari mana dtg nyer perkataan peplum.. ;p

      Delete
  14. very the in fashion kan? sy pun mau beli baju peplum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belle, RM25 ja blouse peplum d times square... jom! ;p

      Delete
  15. adoiii... your face mcm your gegirl ohhhhhhhhh... :D and cantik nya your peplum.... :D

    Psst... sabar peplum nya..... nanti ada org peplum nampak kaki yuuuu... hihihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cath.. ke mana tumpahnya sup kalau bkn ke nasi.. hahahahah... peplum nampak kaki lagi tu! hahahaha

      Delete

You're 'bout to corner... ;p