Thursday, January 17, 2013

TAMOXIFEN

TAMOXIFEN
My must-consume 'supplement' for 5 years as advised by doc! Phewww...
It cost me RM150 per box per mth
And I have stopped taking it for months. *sigh*

A BIG THANKS to my one of my blog reader who is following my BC journey. She is also a BC patient and eventually we become friends thru email and BBM. I finally met her yesterday, only for few secs. 

She gave me a box of TAMO foc as she can easily getting 'stocks' from her hosp with foc too. THANK YOU SO MUCH KAK! I OWE YOU!  We'll find time to meet up ok. *wink*

Can't wait to see doc on 27/2 at HKL. Yep, I changed hosp already. Hope they will do the necessary scanning as it should be done 3mths ago. :(

Punya la sambil lewa kan saya! Hmmm...

19 comments:

  1. suppliment? cost dia mahal gak tu ye.. i tak suka makan ubat or vitamin.. hehehe.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. anggap je la supplement.. nak senangkan hati.. heheh... i ok je kalau ubat free. :)

      Delete
  2. yay..thank god! she must be an Angle sent just for u... :)

    ReplyDelete
  3. sis? kena rotan ko ni tau.... sambil lewa. kesihatan tau tu.. hehehe. by the way... health is worth than money ba sis.. tp kita faham keperluan lain yg lebih banyak. :) hope u will be totally recover soon.

    P/s: bila la boleh terserempak dengan sis di pasar malam ni aa? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhehehe.. nda sengaja ba! ;p as u said, bnyk lg keperluan lain. lps ni hrp2 nda skip ubat sdh. ba, nnt sy roger kalau ada p area sana.. :)

      Delete
    2. hehe ya la... kena jaga btul2 sis. cepat sembuh, cepat relax dari tu ubat. hehe...

      okay. hahaha.. roger ja...

      Delete
  4. hohohoho...jgn ambil sambil lewa ye...
    tapi da dpt foc skrg ok lah kann...take care sis

    ReplyDelete
  5. take care..jan lupa mkn ubat (mcm sy)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.. ba jom kita mkn ubat sama2. :)

      Delete
  6. uh.. nasib ada juga yang murah hati o kan bagi ko..rajin2 kama makan ni tamo..

    ReplyDelete
  7. apa???? 150 per months???? ya ampunnnnn.... kalau 5 tahun.... berapa la kita akan spend tu... ??? you berani stop makan moi? hihihi.... and you tukar hospital? oh ya la kan... sudah siap juga all the treatment kan... kalau for check up2 tu mana2 pun boleh bah.... setiap berapa bulan juga bah mau check up/scan... kalau setiap 3 bulan... eeee.... saya rasa kalau saya siap treatment nanti, saya nda mau terlalu dekat tu jarak scan2 semua... itu pun bikin cancer jg tu... kalau boleh 1 tahun sekali ja saya mau hihihihi (karas kepala ni)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la ba kan.. keras kepala! heheheh... sbb tu ubat mahal tu la sia tukar hosp. pok ubat free dr HKL. hihihi.. tiap2 bulan tu moy. kalau every half yr tidak apa jg. kena follow up jumpa doc every 3mths. CT scan every yr on your surgery anniversary. check up lain tidak sure apa2 lagi.

      Delete
    2. anniversary????? adoiiiii..... eeee.... apa lagi bah dorang mau jumpa2 every 3 mths ni... pok duit lah tu (ni kes malas lah ni... sebab sudah muak balik2 p hospital. padahal baru kemo ke3 ni..setakat ini.. haha)... saya paling benci ct scan.... eeeeee.... 1 sengsara betul masuk mesin dia tu... 2 mau degup2 lagi jantung dengar berita.... sigh.... sabarrrr ja lah......

      Delete
    3. hahahha... celebrate anniversary d hosp la with ct scan.. huhuhu.. tp itu d pantai la. not sure kalau applicable d HKL. yg every 3mths tu.. p say hi-hi-bye-bye ja ba tu.. kalau teda apa2, sia rasa every half yr pun ok jg.. sia skrg mcm nda sabar mau buat tu ct scan sbb blm buat lg after 1 yr.. naaa kann keras kepala.. ;p

      Delete

You're 'bout to corner... ;p